Tre_signeringar

Förlängningar och nytt i damtruppen

Tre nya namn kan skrivas in i damtruppen till nästa säsong. Två niometare som förlänger sina kontrakt och en målvakt som får ett lärlingskontrakt.

Det handlar om vänsternian Lovisa Andersson, född 1999, mittnian Elle Månriddare, född 2001, och målvakten Annie Åsberg född 2002. Lovisa och Annie tilhörde båda damtruppen även förra säsongen och har nu förlängt sina kontrakt med två år. Annie har fått ett lärlingskontrakt på ett år.

Elle månriddare är en egen produkt och fortfarande junior. Hon hade en del inhopp förra säsongen men stod främst på tillväxt bakom Elin Wiksfors. På sikt kommer dock Elle bli en viktig mittnia i Alingsås.

- Jag tror att vi kommer att bygga något bra den här säsongen och jag hoppas även på en bra utveckling för egen del. Jag utvecklade både spelförståelse och fysik förra säsongen och vill fortsätta på samma spår, säger Elle Månriddare.

Lovisa Andersson anslöt till damlaget efter spel på Gotland i Visby Gute och har Kalix som moderklubb. Hon svarade för en hel del mål förra säsongen och lär bli en av de bärande niometarna i truppen.

- Jag trivs bra i gruppen och tycker att laget ser bra ut inför nästa säsong. Alla har drivet och motivationen och Janne som tränare tror jag är ett vinnande koncept.  Får vi ihop allt under säsongen så kommer vi göra bra resultat, säger Lovisa Andersson.

Annie Åsberg är en egen produkt och ny i truppen, och ska med sitt lärlingskontrakt främst se och och lära för framtiden. Hon kommer även att träna med juniotruppen.

- Jag ser väldigt mycket fram emot detta och är väldigt glad över möjligheten. Allt fokus kommer läggas på att utvecklas så mycket som möjligt och i kombination med handbollsträningen på gymnasiet får jag en bra chans till det, säger Annie Åsberg. 

Skrivet av Martin Larsen   
2019-06-27 22:37