AmandaJ_webb

Ny mittsexa till damlaget

Amanda Johansson, 18, är damlagets senaste nyförvärv. Hon hämtas in från Sävehofs juniorlag där hon spelat den senaste säsongen. 

Mittsexan Amanda Johansson studerar till vardags på Alströmergymnasiets Handbollslinje, NIU, och har Baltichov som moderklubb. Efter spel med Sävehofs juniorlag tar hon nu steget över till Alingsås. Kontraktet är skrivet på två år.

– Under provträningarna i Alingsås upplevde jag mycket energi i en trupp full av goa tjejer. Jag tror att både jag och laget har stora möjligheter till utveckling den kommande säsongen. Kombinationen av utbildningen på NIU och träningen med AHK kommer ge mig de bästa förutsättningarna, säger Amanda Johansson.

JAN LINDFELDT, TRÄNARE: "En spelare som kommer passa in i AHK:s framtidsvision och tillföra ny energi till truppen. Amanda har bra storlek och speluppfattning, och besitter en bra personlighet"

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Amanda är en stark och lovande mittsexa som vi tror mycket på. Både på kort och lång sikt, och som kommer hjälpa oss att avancera i seriesystemet".

Skrivet av Martin Larsen   
2019-06-04 12:26