jan_lindfeldt_webb

Jan Lindfeldt ny damtränare

Jan Lindfeldt blir ny huvudansvarig för damlaget och tar därmed över efter Morten Jensen som valt att inte förlänga sitt kontrakt.

Alingsås damlag har två säsonger i rad haft förhoppningen om att kliva upp i division ett men föll under våren i kvalspelet. Målet att på sikt etablera laget i högre divisioner kvarstår dock och nu är det klart att Jan Lindfeldt stannar i klubben och tar över som huvudansvarig tränare. "Janne" har under två säsonger varit en del av tränarteamet tillsammans med Morten Jensen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Ett intressant uppdrag med tanke på att AHK nu har full besättning lagmässigt från seniorer till F-18 och F-16. Tanken är att bilda ett ledarteam med tydliga roller, vilket innebär att jag inte måste vara den som står på golvet vid varje träning. Hur detta team ska se ut jobbas det med i dagsläget och det kommer mynna ut i ett utvecklande och intressant arbete för klubb. ledare och spelare, säger Jan.

Jan Lindfeldt har över 30 år bakom sig inom handbollen som klubblagstränare och med diverse förbundsuppdrag. Lindfeldts senaste roll innan han kom till Alingsås var som assisterande tränare för Kärras damlag, som då vann division ett.

– Vilka mål vi ska ha för Alingsås del kommande säsong får vi se när vi vet vilken spelartrupp vi har att jobba med men ambitionen är såklart att fortsätta vara med och slåss i toppen av division två, säger Jan Lindfeldt.


CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Vi är väldigt glada att Janne valde att fortsätta hos oss, och nu som huvudtränare. Vi vet att han har de kvalitéer som krävs för att bygga en stark och fungerande organisation kring damlaget"
Skrivet av Martin Larsen   
2019-05-16 19:01