FridaC_webb
Frida Kristensson blev AHK:s bästa målskytt.

Damlaget har spelat färdigt

- Damlagets säsong är dessvärre över. KvIK Sport vann även den tredje kvalmatchen mot Alingsås, 22-20 (10-8), och matchserien med 2-1. Därmed kvalar göteborgskorna vidare mot ettan.

Efter en storseger och en förlängningsförlust så var det ganska ovisst hur dagens match i Frölunda kulturhus skulle te sig. Skulle Alingsås hitta spelet från den första matchen eller skulle KvIK fortsätta sitt vägvinnade försvarsspel med punktmarkering på sina motståndare?

Liza Krantz inledde målskyttet för Alingsås men sedan visade KvIK att de tänkte vara med från start i matchen. Hemmalaget gjorde fem raka mål innan Ida Repsgård reducerade och AHK-bänken tog en timeout. Alingsås tog sig sedan så nära som till 6-5 innan hemmalaget återigen fick göra ett gäng mål på raken. I halvtid ledde KvIK 10-8.

- Målvakter och försvarsspel fungerade bättre idag än senast, säger Morten Jensen och jämför med de 16 mål som släpptes in bara i första halvlek i match två.

I början av den andra halvleken lyckades Alingsås för en stund vända på resultatet. Vid 12-12 var Alingsås ikapp och med tretton minuter kvar var ställningen 15-17. Då kom dessvärre ytterligare en period där KvIK tilläts göra fem raka mål, till 20-17. Alingsås  var återigen det jagande laget och lyckades reducera till 20-19 men de två nästkommande målen gjordes av hemmalaget och innebär att KvIK kvalar vidare mot Kävlinge i jakten på en division ett-plats.

- Vi håller inte fokus uppe idag och gör för många tekniska fel och felval i anfallsspelet. Nu är vi otroligt besvikna och det känns bara tungt, säger Morten Jensen.


KvIK Sport - Alingsås HK  22 - 20 (10-8)

Mål AHK: Frida Kristensson 4, Linnea Lindfeldt 4 (2), Liza Krantz 3, Ida Repsgård 3, Pernilla Lundström 2, Elin Wiksfors 2, Josefin Ewerman, Towe Carlsson


Utvisningar

KvIK: 3
AHK: 3

Straffar

KvIK: 1/1
AHK: 2/2


Domare: Gustav Karlsson & Filip Takvam

Skrivet av Martin Larsen   
2019-04-07 21:53