Lineup_webb
Nya tag för Damlaget nästa helg.

Damlaget förlorade efter förlängning

Damlaget missade första matchbollen i den inledande kvalomgången till division ett. KvIK Sport vann på hemmaplan 25-24 (16-13, 22-22) efter förlängning och kvitterade matchserien.

Efter Alingsås seger 28-14 i den första matchen gav nog inte så många KvIK någon större möjlighet att rubba Alingsås på lördagen men Göteborgskorna ville annat. Hemmalaget var klart bättre i den första halvleken och gick till vila i ledning 16-13. Fler mål gjorda än de mäktade med på hela matchen i Nolhaga.

- Försvarsspelet var inte bra i den första halvleken. Det blev bättre i andra, säger Alingsåstränare Morten Jensen.

KvIK varierade sitt försvarsspel och punktmarkerade olika Alingsåsspelare under matchen. Två av de gästande spelarna stack ändå ut i målprotokollet. Linnea Lindfeldt med nio mål i den första halvleken och Elin Wiksfors med fem i den andra.

Andra halvlek var jämn men hemmalaget var ständigt i ledning med ett eller två mål. Alingsås hade en rad chanser att kvittera matchen men skulle inte lyckas förrän Pernilla Lundström gjorde 22-22 efter drygt 56 minuter. Ett mål som kom att bli ordinarie tids sista och matchen således till förlängning.

I förlängningen drabbades Alingsås omgående av en utvisning och KvIK förvaltade straffkasten som medföljde. Liza Krantz satt på botbänken men kunde direkt efter sin utvisning kvittera matchen. Med två sekunder kvar av första femminutaren kunde dock KvIK ta en ny ledning. Alingsås kvitterade en sista gång med fyra minuter kvar och segermålet för KviK kom med 58 minuter på klockan.

Morten Jensens summering var kort.

- Surt!

Avgörande matchen om vilket lag som går till direktkval spelas i Frölunda Kulturhus på söndag nästa vecka.


KvIK Sport - Alingsås HK  25 - 24 (16-13 i halvtid, 22-22 efter full tid)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 10 (3), Elin Wiksfors 5, Pernilla Lundström 4, Anna Järvinen 2, Liza Krantz 2, Lovisa Andersson


Straffar

KvIK: 3/3
AHK: 3/3

Utvisningar

KvIK: 3
AHK: 4


Publik: 104

Domare: Gustav Karlsson & Filip Takvam

Skrivet av Martin Larsen   
2019-03-30 21:13