Lagbild_dam_1819

Damlaget förlorade seriefinalen

Det blev tyvärr en ganska klar förlust, 21-26, när Damlaget spelade seriefinal borta mot Kroppskultur.

 

 

- En riktigt sur förlust där vår dåliga start av matchen avgör. Vi är inte på tårna och gör inte det som vi kommit överrens om på träningarna under veckan. Vi tar felbeslut och gör tekniska fel som Kropps straffar oss på, säger tränare Morten Jensen.

Nej starten blev verkligen inte den som behövs på bortaplan i en seriefinal. Vid Linnea Lindfeldts reducering till 3-2 efter sex minuter såg det kanske inte så illa ut men efter det gjorde Kropps tre raka mål till ledning 6-2 och byggde sedan vidare på sin fina start till ledning 9-4 och som mest 14-6 efter knappt 20 minuter.

Alingsås ska ha en eloge för att nacksenorna inte gick redan där. Istället höjde gästerna kvalitén ett snäpp och reducerade till 15-10 innan paus. Kropps gick mållösa halvlekens sista nio minuter.

- Vi hade en bra period i slutet av första och början av andra men vi var ändå aldrig riktigt nära idag, säger Jensen.

Alingsås fortsatte att krympa hemmalagets ledning och var som närmst tre mål efter vid några tillfällen. Kropps gick dock gång på gång ifrån till nya femmålsledningar och lyckades även med fem minuter kvar återigen gå upp i en sjumålsleding. Två sena reduceringar från Alingsås gav slutresultatet 26-21.

För Kropps innebär segern att de säkrat minst en kvalplats men även att de har seriesegern i egna händer. Alingsås har fortfarande fyra poäng tillgodo på jagande lag då Hellton lyckades besegra formstarka Skara U under gårdagen. Tre omgångar återstår.


GF Kroppskultur - Alingsås HK  26 - 21 (15-10)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 8, Elin Wiksfors 4, Towe Carlsson 2, Pernilla Lundström 2, Johanna Rist 2, Frida Kristensson, Lisa Tyre, Lovisa Andersson

Skrivet av Martin Larsen   
2019-02-10 18:10