Morten_webb

Mortens halvtidssummering

Damlaget har kommit halvvägs i sitt seriespel och laddar nu med en rad träningsmatcher inför vårens kamp om platsen i division ett. Tränare Morten Jensen ger sin syn på hösten.

Det är trevlig läsning i tabellen av division två västsvenska norra. Alingsås toppar med fem segrar på sex matcher, ett plusmål före Kroppskultur. Hellton är två poäng efter toppduon och ytterligare två poäng bakom finns Skåre, som är det enda lag som möjligen skulle kunna utmana om topp tre. 

Skåre besegrade Hellton tidigt på säsongen och föll med uddamålet mot Alingsås.

- En av två matcher som vi vunnit med uddamålet och där vi inte kommit upp i nivå men ändå kämpat oss till seger. Mot Kroppskultur var vi helt under isen och förlorade med fyra. Övriga tre matcher har vi spelat bra och Hellton besegrade vi ganska enkelt (35-23), säger Morten Jensen.

Damlagets trupp har tappat någon enstaka spelare under säsongen men även fyllt på underifrån. Dessutom anslöt Linnea Lindfeldt på lån från Heid och Anna Järvinen från Borås nedlagda damverksamhet, en bit in i seriespelet. 

- Vi hade en period där vi hade ont om spelare både på sex och nio meter och där de som var friska fick slita ganska hårt. Nu är truppen mer komplett även om vi behöver och hoppas få tillbaka Liza Krantz och Josefin Ewerman under våren.

Spelmässigt är Jensen nöjd med att de tekniska felen blivit färre och att försvarsspelet överlag presterat bra tillsammans med målvakterna. Han nämner även att det finns en trygghet i grundspelet, som dock ska utvecklas med mer kreativitet.

- I de matcher som vi spelat mindre bra har vi stressat och varit ofokuserade. Ibland har det funnits en rädsla som hämmat prestationen.

Nu återstår sex matcher och det är framförallt på bortamatcherna mot Kropps och Hellton som fokus ligger.

- Vi måste själva upp i nivå men behöver även få domare som fördelar domsluten jämnt. Annars blir det svårt att vinna i Uddevalla och Karlstad, menar Jensen och fortsätter.

- Om vi är noggranna, förbereder oss väl och jobbar tillsammans med glädje och energi så kommer vi klara av ett avancemang till division ett. Det är vårat uttalade mål.


Damlagets matcher under hösten

HB78 - Alingsås 19 - 28
Skåre - Alingsås 17 - 18
Alingsås - Skara U 35 -15
Alingsås - Kropps 24 - 28
Country - Alingsås 22 - 23
Alingsås - Hellton 35 - 23


Skytteligan

Elin Wiksfors 35
Linnea Lindfeldt 24
Pernilla Lundström 22
Towe Carlsson 19
Ida Repsgård 13
Lisa Tyre 13
Johanna Rist 10
Lovisa Andersson 8
Josefin Ewerman 7
Frida Kristiansson 7
Emelie Savolahti 3
Amanda Larsson 1
Anna Järvinen 1


Skrivet av Martin Larsen   
2019-01-05 12:38