FridaC_webb
Frida Kristensson stod för en bra insats mot Hellton.

Damlaget vann stort mot Hellton

Damlaget visade med eftertryck att de inte tänker låta Hellton blanda sig i kampen om de två första platserna i tabellen. Alingsås förde hela matchen och vann till slut med 35-23 (17-11).


Alingsås fick precis den start som laget önskade i hemmamötet med Hellton. Från 2-2 gjorde Alingsås fyra raka mål och grundlade redan där segern. Hellton försökte förvisso stå emot under i stort sett hela matchen men Alingsås var tyngre och hade dessutom bättre kvalitet i sitt spel än motståndarna från Karlstad.

Under den första halvleken varvade Alingsås långa anfall och bra tålamod med snabba avslut när tillfälle gavs. Inte sällan genom skytte mot lågt stående försvarare. Bakåt räknade Alingsås för det mesta rätt och mycket av det som kom igenom räddades av Sofia Sandberg.

- Vi hade få tekniska fel i dag vilket gav en trygg match. Ett bra andrafasspel och bra styrning i det uppställda anfallet. Dessutom var hemspringet riktigt bra, säger tränare Morten Jensen.

Hellton hade en sista känning på poäng vid 8-5 efter 18 minuter men efter det höll Alingsås ett tryggt avstånd resten av matchen. Möjligen hade en reducering till 17-12 på straff i slutet av första halvlek kunnat ge Hellton lite hopp inför den andra akten men straffen sköts i stolpen och Alingsås hade därmed sex mål att gå på i paus.

Försprånget var detsamma under andra halvleks första tredjedel men sedan kom en bättre Alingsåsperiod och vid 22-14 på tavlan började Helltonspelarna inse att insatsen inte skulle räcka till någon poäng. Alingsås slog dock inte av på takten och passade med slutresultatet 35-23 på att skaffa en bra målskillnad i kampen med Kroppskultur om tabellens översta position.

Linnea Lindfeldt var Alingsås dominant idag med tolv mål. Lägg därtill sju assist och det känns lite underligt att hon förbisågs när matchens bästa spelare skulle utses.

Bra idag var även Elin Wiksfors och Frida Kristensson. Den sistnämnda fick spelet att lossna ordentligt.

- Hon gör det hon är bra på med sina snabba fötter och hon lyfte sig mycket idag. Hon har varit lite frustrerad över sitt spel så det var viktigt med en bra match. Överlag är det många som njuter av att spela handboll idag, sägern Morten Jensen.

 

Alingsås HK - IF Hellton U  35 - 23 (17-11)

Målen AHK: Linnea Lindfeldt 12, Towe Carlsson 5, Elin Wiksfors 4, Frida Kristensson 3, Pernilla Lundström 3, Lovisa Andersson 2, Lisa Tyre 2, Ida Repsgård 2, Anna Järvinen, Johanna Rist


Straffar:

AHK: 1/1
IFH: 1/2

Utvisningar:

AHK: 1
IFH: 0


Domare: Philip Alvarsson & Jonathan Ekäll

Publik: 193

Skrivet av Martin Larsen   
2018-12-09 21:47