JarvinenManriddare_webb
Anna Järvinen och Elle Månriddare.

Nytt i Damlaget

Det har blivit dax att presentera ytterligare två nya damspelare. SHE-meriterade Anna Järvinen, 28, hämtas från Borås och egna produkten Elle Månriddare, 17, har flyttats upp i seniortruppen.

Anna Järvinen, 28, spelade för Borås till 2011 då hon flyttade till Halmstad och spel i HK Drott under fyra säsonger. Därefter gick flyttlasset norrut, till Luleå för studier men handbollspel i Boden. Anna var med i Bodens trupp när klubben avancerade från Allsvenskan till SHE och gjorde sedan en del inhopp i högsta ligan. De senaste säsongerna har Anna spelat med Bodens BK i division ett Norra.

– I SHE spelade jag mittsexa och i division ett på vänsternio och det är en fördel att ha förståelse för båda rollerna. Annars är det mitt skott som alltid varit min främsta styrka, säger Anna Järvinen.

Tränaren Morten Jensen fyller på angående Järvinens kunskaper.

– Välskolad med bra storlek och även tekniskt bra med hög procent i passningsspelet och bra spelförståelse. En spelare som kommer göra skillnad både kvalitetsmässigt och med sin rutin. Hon har förmågan att lugna ner spelet när det behövs, och det behövs ibland i vår unga trupp säger han.

– Det är överlag många unga spelare i seniorhandbollen numera men jag tror att jag kan lära dem en del samtidigt som jag säkert kan ta till mig lite nya delar av handbollen som de yngre spelarna bidrar med, säger Järvinen om det faktum att bara Johanna Rist är äldre i Alingsås trupp.

Möjligheten för Alingsås att knyta till sig Anna Järvinen kom när Borås damlag la ner sin verksamhet tre matcher in i seriespelet. I Alingsås trupp fanns sedan innan Frida Kristensson vilket underlättade Annas beslut.

– Möjligheten att pendla tillsammans med Frida var en bidragande faktor men jag var inte heller beredd att ge upp handbollen redan nu. Den är en stor del av mitt liv. Provträningarna kändes bra och spelet passar mig. Allt klaffade så det känns jättekul och jag hoppas på att vi kan ta ett kliv uppåt.

Järvinen har tränat med Alingsås i tre veckor och kommer såldes få mer än en månad tillsammans med sina nya lagkamrater innan första seriematchen, hemma mot Hellton U 9 december.

– Vi har som uttalat mål att damlaget ska spela i division ett nästa säsong och värvningen av Anna, med de kvaliteter hon besitter, är en viktig del i ett nå det målet, säger klubbchef Christer Mårtensson.


Efter att säsongen drog igång har ytterligare en spelare anslutit till truppen. Det är egna produkten och mittnian Elle Månriddare, 17, som lyfts upp från egna led.

– En smart spelare med snabbhet och bra skott. Har dessutom en riktigt vass kullagerfint. Elle ska precis som alla yngre spelare få tid att växa in i spelet och vänja sig vid seniorspel och den fysik som behövs där, säger Morten Jensen.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-11-23 12:17