Lovisa_Kungalv_webb

Damlaget nära poängtapp i Skövde

Det blev en väldigt mycket svårare bortamatch än väntat när Damlaget mötte Country i Skövde. Hemmalaget var i ledning under stora delar av matchen och det var bara ett missat straffkast för Country i slutskedet som räddade båda poängen till Alingsås, som vann 23-22 (11-11)

- Det var en tung match där vi inte kommer upp i nivå. Att vi spelar så sällan gör att vi tappar matchtempot och det leder till felbeslut på planen. säger tränare Morten Jensen.

Alingsås hade haft två veckor utan match innan mötet med Country och har nu nästan en månad till nästa match, så det är lätt att förstå Jensens frustration över uteblivet matchtempo. Det ska även sägas att Country hade haft en nästan lika långt uppehåll innan söndagens match men ett lägre tempo torde gynna det sämre laget.

Country gjorde 1-0 och behöll sedan ledningen fram till Ida Repsgårds kvittering 11-11, som även blev halvtidsresultatet. Vid två tillfällen hade Country tremålsledning men Alingsås spred vanan trogen ut målskyttet och kunde hämta in försprånget.

Inte heller i starten av den andra halvleken kunde Alingsås hänga av hemmalaget men kunde ändå för första gången ta ledningen då Elin Wiksfors gjorde halvlekens första mål. Country tänkte dock inte ge upp och kunde efter Lovisa Anderssons 14-15 göra tre raka mål till 17-15 och efter det även ta en ny tremålsledning vid 19-16. 

Med drygt tio minuter kvar ledde hemmalaget fortfarande med tre mål och det började luta åt förlust för Alingsås.Tre mål av Linnea Lindfeldt och ett av Elin Wiksfors gav dock Alingsås nytt hopp och med fem minuter kvar kunde Pernilla Lundström kvittera 22-22. Efter det missade Alingsås ett straffkast men Linnea Lindfeldt kunde med sitt sjunde mål ändå ge Alingsås ledningen i spel med en spelare mindre. En utvisning som drabbade Towe Carlsson efter att hon reagerat på omild behandling i samband med ett friläge, som bara resulterade i ett frikast för Alingsås.

Countrys chans till poäng kom med 50 sekunder kvar då hemmalaget tilldömdes sitt sjunde straffkast. Tidigare lyckosamma Stina Lagerroth ställdes mot Linnea Eklund och den sistnämnda lyckades förmå Countryspelaren att skjuta över målet. En sista timeout från Alingsås med bara sekunder kvar säkrade sedan de två poängen, som satt väl hårt inne.

- Vi får ända vara nöjda med två poäng när det ser ut som det gör. Det fanns mer att önska både från oss och domarparet, säger Morten Jensen.


HK Country - Alingsås HK  22 - 23 (11-11)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 7, Elin Wiksfors 4 (1), Ida Repsgård 3, Towe Carlsson 2, Lovisa Andersson 2, Johanna Rist 2, Pernilla Lundström 2, Emelie Savolahti


Utvisningar

HKC: 0
AHK: 4

Straffar

HKC: 5/7
AHK: 1/2

Skrivet av Martin Larsen   
2018-11-12 12:22