Timeout_webb

Damlaget förlorade toppmötet

Kroppskultur gick segrande ur fredagens toppmöte i damtvåan. Gästerna vann 28-24 efter halvtidsledning 16-14 mot ett hemmalag som inte kom upp i normal nivå.

Att Kroppskultur skulle bli en tuff uppgift för Alingsås var det ingen som tvivlade på innan matchen. Kroppskultur föll på målsnöret i kvalet till ettan förra säsongen och hade liksom Alingsås inlett säsongens seriespel med idel segrar.

Fram till ställningen 4-3 hade Alingsås ett litet målmässigt övertag men efter Kropps kvittering med drygt fyra minuter spelade så skulle gästerna inte hamna i underläge igen. Gästernas tredje raka mål gav 4-6 på tavlan innan Linnea Lindfeldt gjorde sitt första mål i Alingsåströjan. Reduceringen följdes dock av nytt bortamål, och lite så var målgången i hela den första halvleken. Alingsås reducerade, och kvitterade även till 9-9, men Kropps var lite bättre och hade en tremålsledning under avslutningen av första halvlek. I det närmsta på visslan kunde ändå Alingsås reducera med halvlekens sista skott, till 14-16 i paus.

Alingsås inledde den andra halvleken något bättre och höll Kroppskultur mållösa i fem minuter. Gästernas första mål gav dem ledningen 17-16 och Alingsås kvitterade till 17-17 men Kropps svarade med tre raka mål. En tremålsledning som förvisso ett par gånger krympte till ett mål men som ändå gav Kropps ett nödvändigt försprång. Alingsås sista poängkänning kom vid reducering 23-25 med sju minuter kvar, då Elin Wiksfors gjorde sitt åttonde mål. Linnea Lindfeldt gjorde sitt femte mål fram till 24-26 innan Kroppskultur gjorde matchens två sista mål till slutställningen 24-28.

Kroppskultur var det bättre laget idag och vann välförtjänt. Alingsås lyckades inte följa den uppsatta matchplanen och fick inte heller den fina utdelning på målvaktsspelet som vi blivit vana vid. Glädjande var ändå att Alingsås vanan trogen spred sitt målskytte på många spelare. Åtta till antalet. Kroppskultur hade fem målskyttar med Sarah Börjesson som den främsta med sina nio mål.


Alingsås HK - GF Kroppskultur  24 - 28 (14-16)

Mål AHK: Elin Wiksfors 8 (3), Linnea Lindfeldt 5, Towe Carlsson 4, Lisa Tyre 2, Ida Repsgård 2, Johanna Rist, Josefin Ewerman, Pernilla Lundström


Utvisningar:

AHK: 1
GFK: 2

Straffar:

AHK: 3/3
GFK: 3/3

Skrivet av Martin Larsen   
2018-10-26 23:06