Inför: Alingsås HK - GF Kroppskultur

På fredag börjar det riktiga allvaret för Damlaget. Då är det dax för säsongens första möte med ett av de tippade topplagen. Uddevallalaget Kroppskultur.

Kroppskultur och Alingsås har under de senaste säsongerna utvecklat en viss rivalitet sinsemellan. Lagen har spelat i samma serie både i division ett och två och har dessutom, för det mesta, hållt till i samma region i tabellerna. För två säsonger sedan tvingades båda lagen lämna division ett och förra säsongen tampades lagen om kvalplatsen bakom seriesegrande Hallby. Kroppskultur drog det längsta strået men föll i kvalspelet efter ett sällan skådat drama, som till slut avgjordes via shoot out (frilägen som ersatt de traditionella straffarna).

Den här säsongen har Kropps tagit två segrar med lite mindre marginal, fem mål mot Skara och tre mot Skåre, och två storsegrar mot Country och Borås. Det sistnämnda laget sköt i veckan upp mötet med Alingsås men nu verkar det som att laget kommer dra sig ur seriespelet, vilket kommer innebära en sjulagserie. Mycket tråkigt för alla parter. Inte minst för handbollen i Borås. I matcherna som spelades innan det förmodade mötet med Borås så tog Alingsås en uddamålsseger mot Skåre, en niomålsvinst mot HB78 och en seger med tjugo mål mot Skara.

I serien i övrigt åkte Hellton på sin första förlust i veckan då de förlorade derbyt mot Skåre. Resultatet där innebär att vinnaren mellan Alingsås och Kroppskultur redan nu kan skapa en fyrapoängslucka till tredjeplatsen.


Alingsås HK - GF Kroppskultur

Fredag 26 oktober klockan 19:30, Nolhagahallen.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-10-23 21:34