Pernilla_Skara_webb

Helgjuten insats av Damlaget

Det blev aldrig någon spänning när Alingsås vid söndag lunch tog emot Skara U i Nolhagahallen. Två fina inledningar av de båda halvlekarna lade grunden till en förkrossande viktoria. 35-15 slutade matchen efter 15-7 i paus.

- Efter att ha sett Skaras resultat mot Kropps (förlust med fem) så trodde vi att de skulle prestera bättre än så här. Vi var extra taggade och höll den taggningen hela matchen. En fantastiskt match, säger mittsexan Johanna Rist.

Inledningsvis så märktes det med eftertryck att Alingsås var det bäst förberedda laget. Ett spel med två mittsexor ställde till det för Skaras försvar och framåt kastade Skara själva bort majoriteten av sina anfall. Gästernas första mål kom efter nästan åtta minuters spel, och en time out fyra minuter senare. Då ledde Alingsås 7-1.

Det nämnda spelet med två mittsexor nyttjades till fullo fram till gästernas timeout och i nästan varje anfall valde Alingsås niometare rätt alternativ. Inte sällan innebar detta inspel när Skaraspelarna lyfte för högt i försvaret. Efter spelavbrottet kändes det möjligen lite väl enkelt för Alingsås som plötsligt tog sämre underbyggda avslut, och missade en del.

- Vi dras med lite i deras stressade spel och tar för tidiga avslut men det beror mest på att vi vill kontra på deras bortkastade bollar, säger Rist.

Skara reducerade ställningen till 9-5, främst tack vare ett lyckat målvaktsbyte, men efter det var det Alingsås som styrde resterande del av matchen. Sofia Sandberg räddade ett par bra lägen samtidigt som Skara blev allt mer frusterade och tog skott i svåra lägen. Skott som många gånger hamnade i hemmablocket. I paus stod det 15-7.

Även inledningen av andra halvlek innebar bra försvars- och målvaktsspel från hemmalaget. Skaras första mål dröjde denna gång nio minuter och det andra kom efter dryga kvarten. Alingsås gnetade på med sina dubbla mittsexor och i takt med att försvaret stod mer defensivt så kunde Elin Wiksfors prickskjuta avstämda skott från åtta meter. När Elin fick välförtjänt vila så tog andra spelare över och i den andra halvleken sköt Alingsås sönder motståndet. 

- Spelet med två mittsexor funkar i alla delar. Både när vi kontrar från försvarsspel och i det uppställda spelet framåt. Sen är vi ju ett gäng mittsexor i truppen så det är ett bra sätt att få alla i spel, säger Rist.

Även vänstersexan Towe Carlsson andra halvlek ska nämnas. Egentligen kan de flesta hemmaspelarna räknas upp för sina insatser i en match där samtliga tio offensiva spelare gjorde mål.

- Stabiliteten sett över hela laget i kombination med att vi kämpar hela vägen är det som är mest avgörande i dag, sammanfattar Johanna Rist.  


Alingsås HK - Skara HF U  35 - 15 (15-7)

Mål AHK: Elin Wiksfors 7 (3), Johanna Rist 4, Towe Carlsson 4, Pernilla Lundström 4, Josefin Ewerman 4, Lisa Tyre 3, Ida Repsgård 3, Lovisa Andersson 3, Frida Kristensson 2, Emelie Savolahti


Straffar

AHK: 3/3
SHF: 2/2

Utvisningar

AHK: 2
SHF: 1 

Skrivet av Martin Larsen   
2018-10-14 14:09