INFÖR: Alingsås HK - Skara HF U

Det har äntligen blivit dax för hemmapremiär för Damlaget. Säsongen har inletts på bästa sätt med två segrar på bortaplan och nu ska poängen räknas in även i Nolhaga.

Såväl HB78 som Skåre har blivit varse att Alingsås är ett av lagen som ska tillhära toppen den här säsongen och förhoppningsvis får även Skara U lämna mötet utan poäng. Söndagens motståndare är dock lite svåra att på förhand placera in i tabellen. Som farmarlag till Skaras SHE-lag kan matchtruppen variera en del och när Skara dessutom värvat duktigt till SHE så kan farmarlaget per automatik bli bättre. En storseger mot Borås och ett femmålsnederlag mot Kroppskultur har det blivit inledningsvis för skaraborgarna.

I söndagens match är Skaras U:s utformning av truppen beroende av om SHE-laget valt en smalare trupp för den långa resan till Boden, där laget spelar på lördag. Alingsås kommer i så fall framförallt behöva ha koll på mittsexan Lovisa Kardell, som hittills varit med i SHE-lagets matcher. Även niometaren Kajsa Björling till SHE-truppen.

I Alingsås är det kapten Elin Viksfors och Pernilla Lundström som inlett offensivt bäst med 12 mål vardera.


Alingsås HK - Skara HF U  

Söndag 14 oktober klockan 12:30, Nolhagahallen

 


Klockan 14:30 spelar HP Alingsås mot Backa HK

Skrivet av Martin Larsen   
2018-10-12 09:42