Lineup_webb

Uddamålsseger mot Skåre

Damlaget spelade under lördagen borta mot Skåre i Karlstad. Efter underläge i paus 7-9 kunde Alingsås vända på matchen i den andra halvleken och avgöra till seger 18-17 med matchens sista mål.

Skåre har visat sig vara en starkare motståndare än de tippade topplagen hade förväntat sig. Karlstadlaget inledde med en knapp förlust borta mot Kroppskultur och var idag nära att lugga Alingsås på poäng.

- Skåre var absolut bättre än väntat och har kapacitet att ta poäng av topplagen i serien, berömmer Alingsåstränare Morten Jensen.

Inget av lagen i dagens match lyckades riktigt ta kommandot inledningsvis och ledningen växlade fram till hemmaledning 6-4, då det för första gången var två mål mellan lagen. Alingsås tog timeout och reducerade via Elin Wiksfors, som även gjorde Alingsås två följande mål efter timeouten. Lagen delade sedan på målskyttet fram till paus där hemmalaget var före på tavlan, 9-7. Ett tidigt rött kort på Josefin Ewerman efter knappt 20 minuter spelade såklart in på halvtidsresultatet.

Skåre fortsatte att ställa till problem för Alingsås i inledningen av andra halvlek och hade en tremålsledning, 13-10, efter drygt 38 minuter. När Alingsås efter det missade sitt tredje straffkast i matchen så kunde lätt nackarna gått på bortalaget men istället vände matchen i den här sekvensen. Alingsås knappade in till 13-12 och Skåre kunde förvisso göra 14-12 efter en timeout men sedan följde fyra raka bortamål till 14-16 och Alingsåsledning för första gången sedan 3-4.

- Vi hade ett väldigt go på bänken idag och många spelare visade verkligen fin moral. Vi kämpar och håller humöret uppe trots att en del domslut inte gick vår väg, säger Jensen.

Trots tvåmålsledningen så skulle avslutningen bli jämn. Skåre kvitterade på straff med dryga minuten kvar men Elin Wiksfors kunde på nytt ge Alingsås ledningen med 45 sekunder kvar. Skåre tog en sista timeout när tolv sekunder återstod och fick sedan kantläge till oavgjort resultat men Sofia Sandberg räddade.

- Sofia var väldigt bra idag och tog 46% av skotten. Även försvaret på tvåor och treor var bra och vi vinner rättvist sett till hela matchen, säger Morten Jensen som ger Pernilla Lundström och Elin Wiksfors de bästa offensiva betygen för dagen.


Skåre HK - Alingsås HK  17 - 18 (9-7)

Mål AHK: Pernilla Lundström 6, Elin Wiksfors 5, Ida Repsgård 2, Johanna Rist, Josefin Ewerman, Frida Kristensson, Lovisa Andersson, Lisa Tyre


Straffar:

SHK: 2/2
AHK: 0/3

Utvisningar:

SHK: 0
AHK: 2 (inklusive ett direktrött kort)


Nästa match spelas hemma mot Skara U 14 oktober.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-10-02 14:00