Lindfeldt_webb

Linnea Lindfeldt lånas från BK Heid

Alingsås damlag siktar på ett avancemang till division ett och får nu ett välkommet tillskott till truppen när SHE-meriterade högernian Linnea Lindfeldt, 19, lånas från BK Heid.

Backafostrade Linnea Lindfeldt, som även spelat för KvIK Sport och Kärra, har 12 U-landskamper i bagaget och spelade förra säsongen med BK Heid i SHE där hon svarade för elva mål från sin högernioposition. Speltiden blev dock inte riktigt så riklig som Linnea hoppats på och efter säsongen har en skada satt stopp för handbollsträning. För att få en nytändning och för att i lugn och ro kunna jobba med sin rehab kommer Linnea att lånas ut från BK Heid till Alingsås. Låneavtalet gäller till och med 15 februari, då det är stopp för övergångar inom Sverige, men kan förlängas säsongen ut om alla parter är överens om detta.

Linnea har sedan en månad tillbaka jobbat med sin rehab tillsammans med Ingvar Larsson på Hälsostudion, och ligger i nuläget något före den uppsatta tidsplanen. Förhoppningen är att hon ska vara redo för inhopp i damlagets premiär 30 september, borta mot HB 78, för att sedan successivt öka sin speltid. 


CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Givetvis en stark värvning från vår sida. Det är sällan en klubb i division två får möjlighet att förfoga över en spelare av Linneas kaliber. Vi är väldigt glada att samtalen med Heid gått så smidigt och att de möjliggjort ett lån. I det långa loppet hoppas vi att både klubbarna och Linnea kommer att tjäna på den här lösningen. 

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: "Linnea är en bra skytt med stor kraft i skottet som kommer lyfta laget under säsongen. Samtidigt ska vi komma ihåg att allt måste ske i Linneas tempo, både vad gäller rehab och att komma in i spelet"

LINNEA LINDFELDT: "Jag har fått ett väldigt fint mottagande i Alingsås och det underlättar så klart att jag känner både tränarna och en del av tjejerna sedan tidigare. Jag hoppas att vara skadefri så snart som möjligt och rehabträningen går framåt för varje dag. Jag har fått grym hjälp av Ingvar Larsson och tack vare bra rehab så går det framåt även handbollsmässigt. Laget ser bra ut och vi har ambitionen att ta Alingsås tillbaka till division ett "

Skrivet av Martin Larsen   
2018-09-21 09:55