LovisaPernillaAmanda-webb
Pernilla Lundström flankerad av Lovisa Andersson och Amanda Larsson.

 Tre nya signaturer i Damlaget

Lagom till seriestarten kan vi presentera ytterligare tre påskrivna damlagskontrakt, i form av en rutinerad pjäs, en yngling och ett nyförvärv.

Det handlar om mittsexan Pernilla Lundström som förlängt sitt kontrakt med två år, vänstersexan Amanda Larsson som fått ett lärlingskontrakt och niometaren Lovisa Andersson som hämtas från gotländska VIF Gute.

Pernilla Lundström är välkänd för alingsåspubliken efter sina många säsonger på mittsexpositionen. Försäsongen innebar inledningsvis skadefrånvaro men de senaste två veckorna har Pernilla varvat upp både vad gäller träning och matchsspel. En mycket viktig pusselbit i Morten Jensens lagbygge.

- Vi är väldigt glada att hon kom in på sin utbildning och kan spela vidare med oss. Hon sprider sitt norrländska lugn som trea bakåt och har teknik och spelförståelse på hög nivå, säger Jensen.

Amanda Larsson är egen produkt, född 2001, och har tränat med damlaget sedan starten av säsongen. Nu får hon ett lärlingskontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

- Amanda är stark och snabb vilket ger henne goda förutsättningar att utvecklas vidare, kommenterar Jensen.

Lovisa Andersson, född 1999, har Kalix HK som moderklubb men kommer närmast från VIF Gute på Gotland. Även Lovisa har tränat och spelat med damlaget under försäsongen och har skrivit på ett kontrakt över innevarande säsong.

- Har bra klipp i skottet och är tuff i sina genombrott. Ska få tid att växa in i gruppen och spelet.


Efter deltagandet i Göteborg Cup har Alingsås spelat två träningsmatcher. Borta mot Allsvenska Kärra blev det en knapp förlust efter ledning i halvitd. En mycket stark insats av Alingsås. I genrepet mot division ett-laget Baltichov blev det dock en något större förlust. Seriespelet inleds 30 september borta mot HB 78.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-09-20 09:57