Kungälv segrade i Michelles minne

Det blev förlust 21-24 för Alingsås mot Kungälv i den årliga matchen till Michelle Fernandinhos minne. Gästerna vann tack vare en stark andra halvlek.

Alingsås öppnade matchen med högt tempo och bra inställning och var trots en jämn inledning det bättre laget. Alingsås kom till lägen främst på kanterna där både Towe Carlsson och Ida Repsgård förvaltade de lägen som gavs. I slutet av halvleken kunde Alingsås rycka till ledning 12-9, främst tack vare ett bra avslutande övertalsspel som gav 2-0.

I den andra halvleken mattades hemmalagets offensiv succesivt och försvaret hade problem med Kungälvs halvdistansskytte. Allt för ofta fick gästerna prickskjuta från sju meter och gjorde det dessutom bra. Kungälv var förbi vid ställningen 16-17 och utökade sedan sin ledning under slutdelen av matchen. Slutligen 24-21 i Kungälvs favör.

Tränare Morten Jensen valde att låta truppens tre målvakter stå tjugo minuter vardera och bäst gick det idag för avslutande Linnea Eklund, som tillsammans med nämnda kantspelare och Johanna Rist kvitterar ut bäst betyg.


Mål AHK: Elin Wiksfors 6 (3), Towe Carlsson 5, Johanna Rist 4, Ida Repsgård 3, Frida Kristiansson 2, Lisa Tyre

 

Skrivet av Martin Larsen   
2018-08-28 22:16