Damlag_augusti_2018
Damerna samlade inför Augusticupen

Bra resultat i Augusticupen

Damlaget har i helgen dragit igång matchandet på allvar genom delatagande i Augusticupen i Örebro. Fem matcher mot division ett- och två-motstånd gav endast en förlust.

Lördagens spel inleddes med lite av en uppvärmingsmatch mot seriekollegan Skara U. Ett lag som hade det svårt i fjolårets division två. Alingsås hade heller inga problem att besegra Skaraborgarna i en match som slutade 18-12.

Svårare motstånd i den andra matchen där RP från division ett svarade för motståndet. RP var det bättre laget inledningsvis men Alingsås gjorde en bra avslutning och kunde till slut plocka hem en poäng via 13-13.

Gruppspelets sista match spelades mot Göksten, som liksom Alingsås spelar i division två, och även den matchen slutade oavgjort, 11-11.

- Målvakterna höll en hög nivå hela helgen och i försvaret ger treorna oss en bra stabilitet. Vi backar aldrig på tvåapositionen och vinner många dueller i den positionen, sammanfattar Morten Jensen den defensiva insatsen.

Inför söndagens spel delades de tre grupperna in i fyra nya, där ettorna gjorde upp om plats ett till tre, grupptvåorna om plats fyra till sex osv. Alingsås fyra poäng från lördagen räckte till en andraplats bakom RP, som vann sina övriga matcher i stor stil.

Söndagens första match blev helgen enda plump i protokollet då Norrköping blev för svåra. Förlust med 13-16 men då ska det nämnas att Norrköping var ett topplag i sin division två-serie förra säsongen och kvalade till ettan.

Helgens avslutande match spelades mot Kungsängen, som liksom RP spelar i ettan. Alingsås hade ett spelmässigt övertag hela matchen men missade en del lägen, inkluderat två straffkast, vilket gjorde att Kungsängen kunde hålla siffrorna jämna. Till slut lyckades Alingsås ändå vinna med uddamålet, 13-12, och gå ifrån turneringen som slutlig femma.

- Anfallsmässigt har vi breddat spelet och kommer till många avslut mellan ettan och tvåan, och på kanterna, säger Jensen om anfallet och fortsätter.

- Jag tycker mig se en stor förändring i psyke och mentalitet hos tjejerna den här säsongen. Vi spelar lika mot och besegrar division ett-lag, vilket är ett bra kvitto.


Nästa match för Damlaget är Michelles minne som spelas mot Kungälv i Estrad tisdag 28 augusti klockan 19:15.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-08-20 10:22