Jigstrom_hemsida

Jigström målvaktstränare i Damlaget

Marcus Jigström och Alingsås HK har kommit överens om ett tvåårskontrakt gällande posten som målvaktstränare för Damlaget.


Marcus Jigström, 28, fick sin handbollsfostran i Bollebygd men har genom åren haft flera olika uppdrag inom Alingsås HK. Främst som ungdomsledare och tränare för Damjuniorerna.

– Jag har tidigare haft huvudansvar för lag och även då lagt mycket fokus på målvakterna. Nu får jag möjlighet att fokusera på den utsatta och avgörande målvaktspositionen till hundra procent, vilket är något jag haft som mål en tid, säger Marcus.

Marcus har så smått redan påbörjat sitt uppdrag då han under senare delen av säsongen hållt i en specifik målvakträning för damlaget varannan vecka. I och med det nya tvåårskontraktet konkretiseras dock uppgifterna och Marcus uppdrag blir att utveckla målvakterna inom damsektionen, från a-flickor upp till damlaget.

– Vi har starka målvakter i damtruppen, som är ganska olika varandra i spelstil. Alla målvakter har färdigheter som vi ska lyfta och finslipa, och det är även viktigt för en målvakt att känna att det alltid finns någon i ledarstaben som har fokus enbart på dem, säger Marcus.


MORTEN JENSEN, HUVUDTRÄNARE: "Marcus är noggrann, välstrukturerad och har ett lugn som tränare. Hans roll kommer innebära att även de andra positionerna kan få mer fokus från oss övriga tränare, och göra hela laget starkare."

Skrivet av Martin Larsen   
2018-04-11 10:36