Lisa_Frida_hemsida
Lisa Tyre och Frida Kristensson

Dubbla nyförvärv till Damlaget

Alingsås damlag har knutit till sig två nya spelare inför kommande säsong. Niometaren Frida Kristensson, född 1997, ansluter från seriekollegan Borås, och mittsexan Lisa Tyre, född 1998, från Allsvenska Kärra.

Damtruppen inför kommande säsong växer sig allt starkare och efter gårdagens nyhet om tre viktiga förlängningar kan Alingsås HK idag presentera två nyförvärv. Frida Kristensson  från Borås och Lisa Tyre från Kärra, som båda provtränat med Alingsås vid två tillfällen under mars månad.

Frida, som skrivit ettårsavtal, utmanar gärna sin försvarare i offensiven men är även trygg som spelfördelare. Även defensivt gillar hon att vara offensiv, och få stopp på anfallen tidigt.

– Jag har alltid velat göra en seriös satsning på handbollen och det får jag möjlighet till i Alingsås. Jag fick en bra känsla för gruppen under provträningarna och det var inget svårt beslut att ta när jag fick kontraktserbjudandet. Jag ser verkligen fram emot det här, säger Frida Kristensson.

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: "I vår senaste match mot Borås hade vi ett bra försvarsspel men det var en tjej som vi inte fick tag på. Efter matchen sa jag till Christer Mårtensson (klubbchef) att vi borde undersöka möjligheten att knyta till oss Frida. Hon är en spelartyp vi saknar, med både snabbhet och rätt blick. Jag ser henne i första hand som mittnia men hon kan användas på samtliga niometerspositioner."


Lisa Tyre bidrar med Allsvensk rutin till Alingsås trupp, efter spel med Kärra i den näst högsta ligan. Lisa är i första hand försvarsspelare men vi lär även se henne som mittsexa i det offensiva spelet under säsongen."

– Jag ser fram emot att lära känna mina nya lagkamrater och att få bra och tuffa träningar under Mortens ledning.  Jag är en riktig vinnarskalle och kommer arbeta hårt för att laget ska ta sig tillbaka till division ett igen, säger Lisa.

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: "Lisa är en tuff spelare med rätt attityd som aldrig backar. Jag har tränat Lisa tidigare, i Kungälv, och även sett henne i spelet med Kärra. Vi får en spelare som garanterat inte viker ner sig, inte ens mot mer fysiska motståndare. En spelartyp som behövs i vår trupp."CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Vi är nöjda med våra nyförvärv som både breddar och spetsar truppen. Damtruppen består i dagsläget av 14 kontrakterade spelare och målet är att ha 17 eller 18 spelare i truppen. Vi letar fortsatt efter en kantspelare på vardera sida samt en eller två niometare."

Skrivet av Martin Larsen   
2018-04-05 13:32