Trio_hemsida
Johanna Rist, Liza Krantz och Amila Zuna

Viktig trio förlänger med Damlaget

Johanna Rist, Liza Krantz, och Amila Zuna har förlängt sina kontrakt med Damlaget. Johanna och Amila har skrivit på för nästa säsong medan Liza har förlängt nuvarande kontrakt med ett år, vilket innebär att hon spelar i Alingsås ytterligare två säsonger.


Vänsternian Liza Krantz, 21, inledde säsongen på ett strålande sätt och var Alingsås bästa spelare i stort sett varje match innan nyår. 35 mål blev det innan en krånglande rygg, och därefter axel, satte stopp för spel under våren. Skador som nu är opererade.

- Jag hoppas att jag har gott läkekött och kan vara tillbaka så snart det bara går, men jag kommer missa inledningen av säsongen, säger Liza.

Lizas fina spel under hösten gick inte obemärkt förbi och andra klubbar har hört sig för angående en övergång men trots detta har Alingsås HK och Liza nu enats om att riva det tidigare kontraktet, som gällde ytterligare en säsong, och ersätta detta med ett tvåårsavtal.

- Jag är väldigt nöjd med min säsong innan skadorna kom och hoppas kunna fortsätta prestera. Jag trivs i gruppen och blev väldigt glad över förslaget på två nya år. Precis som resten av laget så vill jag tillbaka till division ett, säger Liza.

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Det känns bra att vi har säkrat en av våra bästa spelare i ytterligare två år. Liza har gjort en kanonsäsong och vi är övertygade om att det finns mer att hämta hos henne. Helt enkelt en mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge.”

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: ”När jag kom till Alingsås var Liza en truppspelare som ville mycket men som behövde mer styrka och koordination. När vi började jobba med de bitarna så fick vi fantastiska resultat vecka efter vecka, och Liza växte till vår viktigaste spelare under hösten. Jag är väldigt glad att hon väljer att stanna kvar, för jag är övertygad att hon kan fortsätta utvecklas och bli ännu bättre.”


Mittsexan Johanna Rist, 34, har många säsonger bakom sig i Alingsås, och kom tillbaka från mammaledighet inför den här säsongen. Med en stigande formkurva har hon växt till en pålitlig tvåvägsspelare som under andra halvan av säsongen även fick det att lossna rejält framåt med totalt 27 mål. En spelare som med sin rutin bidrar med viktiga egenskaper både på träning och utanför planen.

– Säsongen med Morten och Janne som tränare har varit väldigt givande vilket gör att jag ser fram emot ytterligare en säsong. Jag har ganska många år tillgodo på resten av truppen men älskar att träna och hoppas att min tävlings- och träningsvilja smittar av sig på mina lagkamrater, säger Johanna.

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Johanna är en viktig pådrivare med rutin, och en duktig tvåvägsspelare. Hon har gjort en bra säsong och vi är väldigt nöjda att hon satsar vidare."

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: ”Det är väldigt viktigt med en så rutinerad spelare i truppen. Hon gnäller aldrig och lägger ribban för övriga på träningarna. Spelmässigt har hon gjort en bra säsong, särskilt andra halvan, och därför är det jättekul att hon hittar motivation till ytterligare en säsong. Det är även kul att en tvåbarnsmamma kan visa att karriären inte behöver ta slut innan en spelare passerat 25."


Precis som Johanna Rist så har 23-åriga mittnian Amila Zuna många säsonger bakom sig i Alingsås HK. Amila spelade i Alingsås innan hon representerade Trollhättan under sin studietid men kom tillbaka till Alingsås inför säsongen 2016/17, och har nu signerat ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Under den nyss avslutade säsongen blev det tio matcher för Amila med 29 mål som facit.

– Vi har utvecklats både kollektivt och individuellt under säsongen, och har fått behålla de flesta spelarna i truppen vilket ger oss en bra möjlighet att ta oss tillbaka till division ett nästa säsong, säger Amila om sin förlängning.

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Amila är viktig både på och utanför planen. Hon är en pådrivare som bidrar med rutin och kontinuitet, som är viktiga delar i lagbygget."

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: En spelare som alltid gör sitt bästa och är väldigt viktig även sett till sin sociala förmåga. Hon visar rätt attityd både på och utanför planen."

Skrivet av Martin Larsen   
2018-04-04 11:33