Sofia_forl

Två nya år för Sofia Sandberg

En av Damlagets nyckelspelare, målvakten Sofia Sandberg, har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år.

Sofia Sandberg, född 1996, har sedan hon tog klivet upp från de egna leden till seniorverksamheten varit en del av ryggraden i Alingsås damlag. Med sin förmåga att läsa skyttarna och sin aggressiva spelstil mot sexmetersavsluten har hon blivit en publikfavorit i Nolhagahallen. Sofia har dessutom snabba och precisa utkast som kan ge många enkla gratismål i förstafasen.

Även motståndarlagen fått upp ögonen för burväktaren och det har genom säsongerna funnits intresse för Sofia från lag högre upp i seriesystemet, men nu står det alltså klart att hon blir Alingsås trogen i ytterligare två säsonger.

– Jag känner att jag kan fortsätta utvecklas i Alingsås och vill dessutom vara med på resan tillbaka till division ett. Vi har en bra chans att gå upp nästa säsong då vi har fått behålla större delen av laget, vilket gör att vi kan bygga vidare på den grund vi lagt den här säsongen, säger Sofia Sandberg om förlängningen.


CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: ”Sofia är en väldigt viktig spelare för oss och har genom åren visat vilken hög klass hon håller. Jag är väldigt nöjd med den här underskriften som är en garant för bra resultat i nästa säsongs seriespel.”

MORTEN JENSEN, TRÄNARE: ”Vi är väldigt glada att Sofia förlänger. Hennes kvaliteter i frilägen och på närskott ger viktiga räddningar i match efter match. En energifylld Sofia kan stänga vilken match som helst. Sofia är även viktig som en spelare som varit med i truppen under en längre tid, och som kan föra grunden i vår verksamhet vidare till nyförvärv och yngre spelare från de egna leden.”

Skrivet av Martin Larsen   
2018-03-28 11:51