Louise_Emelie_180322
Louise Hallkvist och Emelie Savolahti

Hemvävd duo förlänger med Damlaget

Det är nu klart att de egna produkterna Emelie Savolahti och Louise Hallkvist förlänger sina kontrakt med Alingsås HK i ytterligare två säsonger.

Mittsexan Louise Hallkvist är född 1999 och har fått sin handbollsutbildning i Alingsås HK. Hon har under säsongen haft ett lärlingskontrakt med Damlaget och varit med i matchtruppen i hälften av seriematcherna.

– Jag trivs väldigt bra i gruppen och med tränarna, och känner att jag utvecklats under säsongen. Därför känns det naturligt att gå från lärlingskontrakt till att skriva på ett ordinarie kontrakt. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att ta steget upp i division ett nästa säsong, säger Louise Hallkvist.

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF:

– Louise har än så länge tuff konkurrens på positionen av Pernilla Lundström och Johanna Rist men är en framtidsspelare med hög potential. Hon är precis så tuff i försvaret som en mittsexa ska vara och har utvecklats mycket via träning och spel med damerna.

 

Vänsternian Emelie Savolahti är även hon född 1999, egen produkt, och har haft ett lärlingskontrakt. Emelie har under säsongen flyttat fram sina positioner i laget, framförallt via ett större ansvar när Liza Krantz fick ryggproblem under andra halvan av säsongen. Facit under våren blev 21 mål från Emelie. Att jämföra med ett mål under säsongens första halva, då speltiden var mer begränsad.

– Jag har utvecklats en hel del under säsongen och ser fram emot den fortsatta utvecklingen. Vi har en bra grupp med bra tränare och jag är glad över det nya kontraktet, säger Emelie Savolahti.

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF:

– Emelie har verkligen visat framfötterna under säsongen och varit en viktig spelare i matcherna. Hon kommer fortsätta att utvecklas ännu mer under nästa säsong, säger Mårtensson.

Skrivet av Martin Larsen   
2018-03-22 12:30