Lagbild_dam

Hoppet ute för Damlaget

Det blir inget kvalspel för Damlaget. Chansen till kval var minimal innan matchen borta mot Kroppskultur och förlust 21-27 (12-18) innebär att Kropps och Hallby gör upp om platserna i division ett.

Kroppskultur var favoriter inför söndagens möte och det var oxå hemmalaget som tog kommandot i matchen efter en jämn inledning, där Pernilla Lundström inledde piggt hos gästerna med tre mål första tio minuterna. Efter Towe Carlssons reducering till Kroppsledning 7-6 började hemmalaget så smått dra ifrån. En tiominutersperiod gav 10-2 och Kropps kunde gå till vila med 18-12 i ryggen. En ledning som ett tag var nio bollar stor men som Alingsås höll nere via fyra raka mål i slutet av halvleken, varav tre från Elin Wiksfors.

I andra halvlek visade Alingsås att de inte tänkte vika ner sig och även om Kropps höll en komfortabel ledning en bit in i halvleken så bet sig Alingsås kvar och var så nära som 22-20 med elva minuter kvar. När Kropps dessutom fick en utvisning så tändes hoppet för Alingsås. Möjligen fick gästerna istället sedan betala priset för forceringen i mitten av halvleken, i form av energibortfall, och Kropps kunde avsluta bäst och vinna 27-21. 

Resultatet innebär att Damlaget slutar på tredje plats i serien även om en match återstår. Borta mot Brukspôjkera 18 mars.


GF Kroppskultur - Alingsås HK  27 - 21 (18-12)

Mål AHK: Pernilla Lundström 5, Elin Wiksfors 5 (1), Josefin Ewerman 4, Towe Carlsson 3, Emelie Savolahti 2, Johanna Rist, Celia Norén


Utvisningar

GFK: 3
AHK: 2

Straffar

GFK: 6/8
AHK: 1/2


Domare: Peter Larsson & Christina Jingvall

Skrivet av Martin Larsen   
2018-03-05 11:07