Ny enkel seger för Damlaget

HK Country vållade inte heller denna gång Alingsås några stora problem. 30-19 (15-9) slutade matchen i Nolhagahallen.

Jumbon Country kom till Nolhagahallen med bara en avbytare, och då är det såklart svårt att störa ett topplag i serien. Skaraborgarna kämpade ändå på och var så nära som 10-8 efter drygt 20 minuter. Detta efter att ha legat under 1-7 inledningsvis. Noterbart är att Alingsås spelade fyra mot sex i nästan två minuter under denna period utan att släppa in mål. Istället vann Alingsås undertalet med 1-0.

Clara Anderssons mål till 11-8 blev början på ett ryck och ett grepp som Alingsås sedan inte skulle släppa. Ytterligare fyra Alingsmål följde innan Country kunde avsluta halvleken med en reducering till Alingsåsledning 15-9.

Andra halvlek blev, som sig bör, en enkel uppgift för Alingsås. Fem raka mål gjorde ställningen till 20-9 och hemmlaget var som mest tretton mål före i protkollet. Möjligen hade det varit önskvärt om Alingsås kunnat fokusera fullt ut och trumma på till en ännu större seger, med tanke på kampen om en kvalplats. Nu stannade seger vid elva mål, 30-19, och en så stor seger är i alla lägen klart godkänd.

Glädjande idag var att Elin Wiksfors återigen var riktigt pigg med sex spelmål och ytterligare tre på straff. Emelie Savolahti gjorde fem mål i Liza Krantz och Josefin Ewermans frånvaro, och Clara Andersson gjorde sitt första (?) mål i Damlaget.


Alingsås HK - HK Country  30-19 (15-9)

Mål AHK: Elin Wiksfors 9 (3), Emelie Savolahti 5, Amila Zuna 4, Ida Repsgård 3, Johanna Rist 2, Pernilla Lundström 2, Frida Grün 2, Towe Carlsson 2, Clara Andersson


Utvisningar

AHK: 5
HKC: 3


Straffar

AHK: 3/3
HKC: 5/5


Domare: Thomas Corriere & Patrik Fröman

Skrivet av Martin Larsen   
2018-01-08 09:59