Frida_G_webb
Frida Grün gjorde fyra mål mot Country.                                        Arkivfoto: Martin Larsen

Väntad storseger för Damlaget

Damlaget hade inga problem att besegra HK Country i Skövde. Alingsås vann 28-19 efter pausledning 16-11.

Det var Josefin Ewerman och Elin Wiksfors som inledningsvis gick i bräschen för Alingsås. Duon gjorde tillsammans Alingsås nio första mål, fördelade på fem för Eweman och fyra för Wiksfors. Först efter 14 minuter fick en tredje AHK:are, Emeilie Savolahti, notera sig i målprotokollet fram till ledning 10-5.

I paus var ställningen 16-11 men borde kanske varit något större med tanke på att Alingsås hade skapat luckan till hemmalaget redan med kvarten spelad. 

I början av andra halvlek var det Frida Grün som satte an tonen med två raka mål och Alingsås drog sedan ifrån till som mest en tolvmålsledning vid 27-15. Hemmalaget fick dock avsluta matchen bäst, gjorde 4-1, och slutresultatet skrevs till 28-19 i Alingsåsfavör.

Noterbart är att skytteligaledaren Liza Krantz inte var med i uppställningen i dagens match. Alingsås har nu spelat halva serien och facit är fem segrar och två förluster. Seriespelet återupptas 7 januari hemma mot Country.


HK Country - Alingsås HK  19 - 28 (11-16)

Mål AHK: Josefin Ewerman 8, Elin Wiksfors 7, Frida Grün 4, Pernilla Lundström 2, Ida Repsgård 2, Lina Svensson (2), Emelie Savolahti, Towe Carlsson, Amila Zuna


Utvisningar

HKC: 0
AHK: 1


Straffar

HKC: 2/3
AHK: 2/2


Domare: Sven Nyberg och Göran Friberg

Skrivet av Martin Larsen   
2017-12-10 23:02