Planenlig seger för Damlaget

Skara U blev en munsbit för Alingsås damer på söndagen. Alingsås avgjorde matchen på 20 minuter (10-2) och vann till slut 25-14 (15-4)

Jumbon skara hade inte mycket att sätta emot i Nolhagahallen. Hemmalaget inledde med tre raka mål och svarade sedan med ytterligare tre efter Skaras första. 6-2 blev 11-2 och 15-4 i halvtid. Femton mål som i många fall var resultatet av vunna bollar bakåt och mål i andrafaskontringar. I det uppställda spelet kom målen på genombrott och avslut från vänstersex genom Frida Grün och Towe Carlsson. 

- I första halvlek har vi fullständig koll. Vi trycker bra i uppspelen och samarbetar bra. Försvaret är väldigt bra i första, säger tränare Morten Jensen. 

I den andra halvleken trummade Alingsås på fram till 17-4 och hade som mest ledningen med sexton mål, 22-6. Efter det slog Alingsås av något på tempot.

- Vi pratade i halvtid om att fortsätta hålla fokus i andra halvlek. Det gör vi första kvarten men avslutningen är inte bra, säger Jensen.

Alingsås höll spelet uppe fram till 25-10, med åtta minuter kvar, men efter det var det slut på målskyttet. Skara kunde göra matchens avslutande fyra mål till slutresultet 25-14.

- En lite konstig känsla att vinna med elva och ändå inte kunna vara helt nöjda, säger Jensen som sedan lyfter fram matchens positiva delar.

- Farten och försvaret i första halvlek. Josefin Ewerman är väldigt bra bakåt, och även i anfallsspelet. Totalt sett ändå en lagseger och kul att målskyttet sprids på många spelare.


Alingsås HK - Skara HF U  25 - 14 (15-4)

Mål AHK: Josefin Ewerman 4, Liza Krantz 3, Johanna Rist 3, Pernilla Lundström 3, Towe Carlsson 3, Amila Zuna 3, Frida Grün 3 (1), Elin Wiksfors, Ida Repsgård, Lina Svensson (1)


Utvisningar:

AHK: 2
SHF: 4


Straffar:

AHK: 2/3
SHF: 3/4


Domare: Ralf Eriksson & Tommi Härsjö

Skrivet av Martin Larsen   
2017-11-12 18:41