Tung kväll för Damlaget

Trots en strålande start med ledning 7-3 blev det en tung förlust för Damlaget mot Kroppskultur. 20-29 (12-15) slutade matchen i Nolhaghallen efter att Kropps varit klart bättre matchens sista 45 minuter.

Inledningsvis såg det ut som att Alingsås verkligen tänkte ge Kropps en utmaning på söndagskvällen. Gästerna från Uddevalla radade upp tekniska fel i anfallet och i försvarsspelet kunde de grönklädda bara se på när Liza Krantz och Amila Zuna sköt i mål från distans. Faktum är att det dröjde över tio minuter innan Alingsås missade ett avslut, och det skottet gick över ribban. 

16 minuter tog det innan Kroppskulturs startande målvakt gjorde sin första räddning. Då ledde Alingsås 7-3 och Kroppsbänken hade tagit sin första timeout. Efter avbrottet började Kroppskultur långsamt ta sig in i matchen. Inledningsvis främst via individuella prestationer från duktiga Charlotte Brink men senare även tack vare ett stegrande lagspel.

Alingsås fick sin första utvisning efter 14 minuter vid ställningen 8-5 och den följdes av ytterligare två, efter 17 och 21 minuter. Niominutersperioden vann Kropps med 5-0 och Alingsås nionde mål dröjde till den 23:e minuten.

- Det känns som att vi tappar gnistan och modet i takt med utvisningarna och att Kropps går förbi målmässigt, säger Janne Lindfeldt i Alingsås tränarteam.

Alingsås nödvändiga timeout kom efter 23:22 och fick tillfälligt stopp på gästernas dominans. Alingsås gjorde även ett målvaktsbyte, då Sofia Sandberg ersattes av Ida Dahgren. Sandberg inledde bra men i takt med att Alingsås försvarsspel blev allt sämre så fick också Sandberg svårare att rädda bollarna.

Halvtidsledningen stannade vid 15-12 i Kroppskulturs favör.

- I paus pratade vi om att ha lite större variation framåt och att ta i lite mer, både framåt och bakåt, säger Lindfeldt.

Paussnacket fick inledningsvis önskad effekt men istället för att ta sig närmare så stötte Alingsås på en storspelande målvakt i form av Fanny Bergman Windahl, som räddade flertalet bra lägen från Alingsås skyttar. Räddningarna föranledde att Alingsås sköt med allt mindre marginaler och en hel del bollar hamnade utanför målet. De tekniska felen blev allt fler ju längre halvleken led och Kropps kontrade på det mesta. 

Vid 17-26 efter 51 minuter var känslan att det kunde rinna iväg ordentligt på slutet men ett nytt målvaktsbyte i Alingsås fick stopp på en del av Kropps avslut och istället kunde Alingsås hålla matchen jämn i slutskedet. 20-29 blev slutresultatet.

Det ska sägas att Alingsås förlorade mot ett bättre lag, som spelade kraftfullt utan att vara fysiskt större, men Alingsås prestation var inte av det bättre slaget. Framförallt bakåt såg det ibland väldigt oinspirerat ut när Kroppskulturs skyttar tilläts sikta in sig helt ostört.

- Kropps gör det bra och framförallt har de en sak som vi inte har. En vänsterhänt högernia, som gör spelet mycket enklare, sammanfattar Lindfeldt.

Kropps tog sin tredje raka seger och visar redan nu att de tänker sig en plats i division ett nästa säsong. Alinsgås får ta nya tag borta mot Borås om en vecka.


Alingsås HK - GF Kroppskultur  20 - 29 (12-15)

Mål AHK: Liza Krantz 5, Amila Zuna 4, Johanna Rist 2, Josefin Ewerman 2, Towe Carlsson 2, Enil Wiksfors 2, Frida Grün, Pernilla Lundström, Lina Svensson

Målvakter: Sofia Sandberg 11/32 = 34% + 1/1 straff, Ida Dahlgren 2/10 = 20%


Utvisningar:

AHK: 3
GFK: 2


Straffar:

AHK: 1
GFK: 1


Bästa spelare:

AHK: Josefin Ewerman
GFK: Sarah Börjesson


Domare: Anders Lindauer & Anders Thorén

Skrivet av Martin Larsen   
2017-10-22 22:26