Dam_Bruks_webb

Enkel premiärseger för Damlaget

Damlagets första seriematch för säsongen resulterade i en säker seger hemma mot Brukspôjkera. Redan i halvtid (14-7) var segern så gott som klar och i ärlighetens namn borde segern blivit ett gäng mål större än de 27-20 som matchen slutade.

Gästande Brukspôjkera (Bruks) fick äran att göra säsongens första mål i Nolhagahallen genom Josefin Larsson, som sedemera skulle kvittera ut blomsterkvasten som gästernas främste spelare. Alingsås inledning var lite trevande men när försvaret väl började räkna in Bruksspelarna bakåt, så trillade målen in framåt. 2-2 blev 7-2 när Alingsås och Sofia Sandberg höll nollan i elva minuter.

- Vi spelade bra bakåt och tryckte bra i andrafas i den första halvleken. Långa stunder hade vi även ett bra presspel i uppställt anfall, säger tränare Morten Jensen om matchens första halva.

De orangeklädda gästerna ryckte till lite efter sin långa måltorka och reducerade till 7-4 men oftast sprang Bruks mest i långa bågar runt det aggressiva Alingsåsförsvaret istället för att utmana detsamma. Inte sällan resultarade detta i sämre avslut eller bollar som fastnade i hemmaförsvaret. Alingsås trummade på till 14-7 i paus med Liza Krantz och Lina Svensson som främsta målskyttar med fyra mål vardera. 

Även starten av den andra halvleken såg bra ut med hemmaögon. 19-8 efter 35 minuter skvallrar om att det kunde blivit stora siffror om bara den rätta skärpan funnits matchtiden ut.

- Jag vet inte varför men vi har en bra period och vi har en dip. Sen kommer en ny bra period och en ny dip. Det var inte fokus hela vägen. säger Jensen om sitt lag.

Alingsås gick ner i intensitet både bakåt och framåt och de normalt så säkra målvakterna släppte en del bollar som de inte brukar släppa, vilket innebar att gästerna mål för mål kunde putsa till sifrorna. 23-16 efter 51 minuter blev förvisso 27-17 efter en ny bättre hemmaperiod men Bruks gjorde matchens sista tre mål fram till 27-20.

Ändå en säker sjumålsseger för Alingsås som stundtals visade upp ett riktigt bra försvarsspel som ofta följdes upp med enkla mål i andrafasen.

- Mest positivt är Lizas insats och att vi inledningsvis jobbar bra tillsammans, både framåt och bakåt, sammanfattar Morten Jensen. 


Alingsås HK - HK Brukspôjkera  27 - 20 (14-7)

Mål AHK: Liza Krantz 8, Lina Svensson 6, Johanna Rist 3, Towe Carlsson 3, Frida Grün 3 (3), Amila Zuna 2, Elin Wiksfors, Ida Repsgård

Målvakter: Sofia Sandberg 7/18 = 39 % + 0/1 straff, Ida Dahlgren 2/10 = 20 % + 1/1 straff


Straffar

AHK: 3/4

HKB: 1/2


Utvisningar:

AHK: 4

HKB: 4


Bästa spelare:

AHK: Liza Krantz

HKB: Josefin Larsson


Domare: Thomas Corriere & Patrik Fröman

Skrivet av Martin Larsen   
2017-10-01 19:53