170831_damlaget

Damlaget besegrade Skara U

Det blev en enkel resa för Damlaget i säsongens första träningsmatch. Seriekollegan Skara U besegrades 19-9 (10-7) efter en väl genomförd match.

Efter ställningen 4-4 var det egentligen inget snack om vilket lag som skulle avgå med segern i kvällens match i Nolhagahallen. Alingsås gick fram till 6-4 och sedemera 10-7 i halvtid. Målbäst i den första halvleken var Elin Wiksfors och Celia Norén med tre mål vardera. Dessvärre fick Elin utgå i slutet av halvleken med en stukning. 

I den andra halvleken släppte Alingsås bara två mål. En kombination av ett bra försvarsspel och ett gästande Skara som inte orkade utmana framåt. De tekniska misstagen var många från gästerna och Alingsås hade kunnat nyttja dessa för en ännu större seger. Nu stannade det vid en tiomålsviktoria, trots tre missade straffkast i den andra halvleken. Ett resultat som ger mersmak inför fortsättningen av försäsongen. Plusbetyg till högersexan Ida Repsgård i den andra halvleken.

- Vi gör en defensivt bra match, och framåt kommer vi till bra lägen med ett kollektivt spel. Nu ska vi jobba på att höja tempot i passningsspelet, säger Morten Jensen om insatsen. 


Alingsås - Skara U 19 - 9 (10-7)

Mål AHK: Celia Norén 5, Ida Repsgård 5, Elin Wiksfors 3, Lisa Krantz 2, Towe Carlsson, Frida Grün, Lina Svensson, Johanna Rist.

Skrivet av Martin Larsen   
2017-08-30 20:43