Dam_infor_2017_webb
Morten Jensen är tillsammans med Jan Lindfeldt nya tränare för Damlaget.

Damlaget vill tillbaka till ettan

Alingsås damer fick som bekant lämna division ett efter förra säsongen och återfinns nästa säsong i division två. En situation som nya tränarparet Morten Jensen och Jan Lindfeldt tänker ändra på. 

– Målet är att gå upp igen. Gör vi det inte den här säsongen så blir vi besvikna och går upp nästa säsong istället, säger Morten.

Steget tillbaka till division ett ska tas med en trupp bestående av nitton spelare, där en handfull flyttats upp från klubbens egna ungdomsled. Dessutom har vänstersexan Frida Grün anslutit från Kärra, som ersättare för Hannah Gärdfors som flyttat i motsatt riktning. Bland förlusterna finns även Sarah Zedén som lämnade sent då hon fick plats på en utbildning i Uppsala.

Även om publiken i Nolhagahallen kommer få se en del nya spelare så finns elva spelare kvar från fjolårstruppen, vilket ändå ger en intakt stomme för lagbygget.

– En träningsvillig trupp som är social och glad. Det är bra stämning på träningar och vid sidan av planen säger Morten om truppen, som han haft i träning sedan maj månad med sommaruppehåll i den kollektiva träningen under juli.

– Den individuella träningen har inneburit löpning och fysträning. Vad vi kan se efter två veckors kollektiv träning så har tjejerna skött sin träning bra. Kurvan pekar uppåt även handbollsmässigt och vi har redan slipat bort en del enkla misstag på träningarna, säger han vidare.

Två veckor efter sommaruppehållet så läggs nu mer och mer fokus på rent spelmässiga detaljer. Bland annat vill Morten och Jan ha ett offensivare försvarsspel som alternativ till det 6-0-försvar som Alingsås spelat de senaste säsongerna. 

De båda poängterar även att det inte bara är de rent tekniska detaljerna som är viktiga.

– Vi behöver få alla att tro på det vi ska göra. Bra självförtroende smittar av sig och ger resultat. Det finns spelare som har tagit väldigt stora kliv bara på den här korta tiden genom att de fått lite mer förtroende än vad de kanske hade tidigare, säger Jan.

Alingsås återfinns denna säsong i den norra tvåan. En serie som inte brukar hålla samma klass som Göteborgsserien men det styrkeförhållandet har jämnats ut då även de tre övriga lagen som föll ur den södra ettan har placerat i Alingsås serie. Trollhättan har förvisso lagt ned sitt damlag men i serien finns även starka Skara U.

– Hallby har värvat bra och även Kroppskultur har en tydlig ambition att gå upp igen, så vi är minst tre lag som slåss om platserna, analyserar Jan.

Seriespelet inleds hemma mot Brukspôjkera 1 oktober men innan dess ska en rad träningsmatcher spelas. 30 augusti hemma mot seriekollegan Skara U, 2 september mot Stenungsund och helgen därefter deltar Damlaget i Göteborg Cup. Genrepet inför seriepremiären spelas 23 september då Baltichov står för motståndet i Michelles minnesmatch. Baltichov som fick en vakant plats i södra ettan, efter att de förlorat kvalet mot Karlskrona i våras.

– I Göteborg Cup har vi sagt att resultat inte är det viktigaste. Vi kommer testa en del olika spel och låta alla få gott om speltid. Även det är en del i jobbet att få alla att känna sig delaktiga i gruppen, förklarar Morten.

I Alingsås division två-serie spelar, förutom redan nämnda lag, Country, Borås, och Lidköping.

Skrivet av Martin Larsen   
2017-08-19 20:17