DJ_trnare_17_18_Marcus_Jigstrm_hemsida
Marcus Jigström välkomnas av Klubbchef Christer Mårtensson

Ny huvudtränare för damjuniorerna

Vi kan med glädje presentera ett nygammalt namn i AHK-sammanhang. Marcus Jigström har tackat ja till uppdraget som huvudtränare för DJ säsongen 17/18.

Marcus spelade ursprungligen själv i Bollebygd och därefter i Borås HK. 2009 kom han till Alingsås HK som tränare ihop med far och bror för flickor -96. Dessa flickor tränade han i 4 år och efter det blev det en säsong som huvudtränare för dåtidens AF. Under sina år i AHK gick Marcus både TS1 och TS2.

Marcus kände att han tappade sugen på handboll och flyttade till Norge och jobbade som arbetsledare i resebranschen under några år. Idag är han tillbaka i Alingsås och dessutom sambo med Ida Repsgård i AHKs damlag.

Hur kom det sig att du hoppade på detta uppdrag?
-    Jag sprang på DKs ordförande Per Ottosson en dag på gymmet och vi började prata handboll. Att dialogen inte förts tidigare beror nog på att man inte haft koll på att jag var tillbaka på hemmaplan, och själv har jag inte hunnit höra av mig fast jag allt tänkt på det.

Vad har du för tankar kring DJ?
-    Eftersom jag är ruskigt taggad och suget efter handboll kommit tillbaka är det med spänning jag ser på detta. Jag har ett klart mål och det är steg 4 i USM.

Har du sett tjejerna ”in action” än eftersom du så självklart kan sätta upp det målet?
-    Nej, det har jag inte, men vet sedan tidigare att F99 är riktigt duktiga. Vi ska jobba på ett extremt starkt försvar och snabbt kontringsspel. Jag ser förstås att ett samarbete med damlagets tränare, Morten & Jan, är oerhört viktigt för att kunna få damlaget upp i seriesystemet.

Har du träffat Morten & Jan än?
-    Nej, inte än, men jag ser hur AHK satsar på damsidan och dessa tränare är en del av den. Det känns väldigt inspirerande att också få vara en del av den satsningen.

Vi önskar Marcus varmt välkommen tillbaka!

Skrivet av Maria Sundén   
2017-07-05 11:13