Inför: Alingsås HK - Åhus Handboll

På söndag spelar Damlaget säsongens sista hemmamatch när skånska Åhus kommer på besök till Nolhagahallen.

Det är dax att knyta ihop hemmasäsongen för Damlagets del och det vore på sin plats att avsluta med en seger mot Åhus, som hade en stark höst men inte lika stark vårsäsong. När lagen möttes i Åhus i den andra omgången så vann hemmalaget 26-18. Sarah Zedén var då Alingsås bästa målskytt med fyra mål.

Åhus ligger på åttonde plats och kan teoretisk fortfarande ramla ner på kvalplatsen men måste då tappa fyra poäng och 45 plusmål mot Kroppskultur i de två sista omgångarna. När halva serien var spelad hade Åhus häng på en kvaplats uppåt men under våren har inte resultatet gått skånskornas väg. Med en bra avslutning kan laget ändå bli femma i den jämna mittdelen av tabellen. Dock saknas ganska många poäng upp till topplagen.

Alingsås vänstersexa Towe Carlsson inför matchen.

Hur har känslan varit efter bytet från Sävehof till Alingsås?

-Känslan har varit jättebra, skönt med miljöombyte då jag spelat i Sävehof i elva år. Tror det var bra för mig att komma ut ur "Sävehofbubblan".

Vad gjorde att ni inte tog hem poängen ni var tvungna att ta i den senaste bortamatchen mot Kroppskultur?

- Jag vet inte riktigt när i matchen vi tappade kontrollen men just då kom vi varken upp i nivå eller satte de lägen vi fick som vi egentligen ska sätta. 

Vad ska ni göra annorlunda för att kunna ta poäng på söndag?

- Gå enligt spelplanen, göra det vi är bäst på men även ha riktigt kul och spela för att vi älskar handboll och inget annat.

Intervju: Amila Zuna


Alingsås HK - Åhus Handboll

Söndag 19 mars klockan 14.00, Nolhagahallen

Domare: Tony Holmberg & Roger Gillberg

Skrivet av Martin Larsen   
2017-03-17 11:28