Drott skoningslösa i Nolhagahallen

Topplaget Drott visade ingen pardon när de gästade Nolhagahallen på måndagkvällen. Matchen var i det närmsta avgjord redan efter en kvarts spel, 3-10, och slutade 16-36 (7-18)

Drott klev in i Nolhagahallen med vittring på kvalplatsen till Allsvenskan, då främsta konkurrenten Aranäs förlorade gårdagens möte med S-hof, och att Drott inte tänkte låta tillfället gå förlorat visade halländskorna med all önskvärd tydlighet. 

Alingsås gjorde ett mål första tio minuterna och Drott hade då gjort åtta. 1-8 blev till 7-18 i paus och matchen var således avgjord redan innan den andra akten. Drott slog dock inte av på takten nämnvärt och drygade ut till seger med 20 måls marginal. 

Givetvis en match att glömma snabbt för hemmalaget som förlusten till trots fortfarande kan nå kvalplatsen för att spela kvar i division ett.

Drott klev tack vare segern upp på kvalplatsen till Allsvenskan, i kraft av bättre målskillnad än Aranäs. Kärra leder med sex poäng och har i det närmsta avgjort serien med fyra matchern kvar.

 

Alingsås HK - HK Drott Halmstad 16 - 36 (7-18) 

Mål AHK: Pernilla Lundström 4, Lina Svensson 3, Celia Norén 3, Liza Krantz 2, Moa Thelin 2, Amila Zuna, Towe Carlsson

Mål HKD: Sally Sivertsson 7, Cecila Patriksson 6, J Andersson Birkkjaer 5, Stina Lago 4, Anna Wibring 4, Sara Olsson 3, Sanna Souraniemi 2, Linnea Johansson 2, Hanna Bergquist, Amanda Kullenberg, Linnea Fredén


Straffar

AHK: 2/2
HKD: 3/3

Utvisningar

AHK: 2
HKD: 2


Domare: Filip Svensson & Andreas Bood

Publik: 147

Skrivet av Martin Larsen   
2017-02-27 18:19