amila_zuna_kfum_thn_20170123
Arkivfoto: Mats Gärdfors

Ny förlust för damerna

Alingsås tog inte chansen att på allvar utmana Kroppskultur om kvalplatsen i division ett södra. Istället förlorade Alingsås borta mot jumbon Heid 26-31 (10-16) på fredagskvällen.

Det visade sig ganska omgående att Heid skulle komma att vara det bättre laget i Heidhallen på fredagskvällen. Hemmalaget gick fram till en tremålsledning efter en kvart och utökade till fem måls ledning i paus. Sexton insläppta mål för Alingsås vittnar om att försvararbetet skulle behöva förbättras till den andra halvleken om chansen till seger skulle finnas.

Så mycket bättre blev det dock inte i defensiven. Femton nya mål ramlade in i den andra halvleken. Framåt blev det desto bättre men målskörden räckte ändå bara till att reducera underläget från halvtid med ett mål. Slutresultat 31-26. Underläget var som mest åtta mål och med minuten kvar var det nere i fyra, innan Heid avslutade målskyttet. Bästa målskytt i Alingsås blev Lina Svensson med åtta, varav fyra på straff.

I och med förlusten så får nu Alingsås svårt att nå kvalplatsen. Det räcker inte längre med att besegra Kroppskultur. Alingsås måste ta ytterligare minst två poäng, samtidigt som Kroppskultur och Hallby inte tar fler poäng än så.


BK Heid UF - Alingsås HK  31 - 26

Mål BKH: Wictoria Gustafsson 6, Emelie Kopp Johansson 5 (2), Sofia Lahti 5 (2), Linnea Blomqvist 4, Towe Frisell 4, Hanna Christensen 3, Rebecka Svedberg 2, Sofie Larsson 2

Mål AHK: Lina Svensson 8 (4), Sarah Zedén 6, Pernilla Lundström 3, Amila Zuna 3, Hannah Gärdfors 2, Anna Berntsson 2, Celia Norén, Moa Thelin


Utvisningar

BKH: 2
AHK: 4


Straffar

BKH: 4
AHK: 5


Domare: Maja Cecavac & Cassandra Toftevall Horn

Publik: 72 

Skrivet av Martin Larsen   
2017-02-17 21:31