Serieettan för stark för Damlaget

Det är tätt mellan mötena med topplagen för Damlaget. I onsdags spelade Alingsås oavgjort mot andraplacerade H65 men i dagens möte med serieledande Kärra fick de blåklädda åka hem utan poäng. Kärra vann 26 - 19 efter 10-8 i paus.

Trots Kärras topposition så var det Alingsås som inledde bäst och styrde matchen fram till 2-6 på tavlan. En hemmatimeout efter knappt nio minuter fick dock avsedd effekt och Kärra svarade på Alingsås start genom att göra sex raka mål, fram till ledning 8-6.

Efter det tog Kärra över matchen och kunde efter tvåmålsledning i paus öka ledningen succesivt och vid 19-13 med kvarten kvar var matchen i det närmsta avgjord. Alingsås lyckades reducera till fyra måls underläge men tappade lite på slutet och föll till slut 19-26.

En bidragande anledning till att bortalaget tappade en del på slutet var att det haglade utvisningar i Lillekärrshallen. En enda utvisning i den första halvleken följdes av nio i den andra. Två för hemmalaget och sju för Alingsås. Både Sarah Zedén och Lisa Krantz fick se det röda kortet efter att ha samlat på sig tre utviningar vardera.

Bästa målskytt i Alingsås var sedvanligt Elsa Helle med tio mål. Sofia Sandberg vaktade idag målet hela matchen.


Kärra HF - Alingsås HK  26 - 19 (10-8)

Mål KHF: Caroline Hansson 7, Emilia Valkamo 5, Linnea Lindfeldt 4, Kajsa Hjalmarsson 3, Gabriella Lindfeldt 2, Johanna Magnevall 2, Pernilla Larsson, Matilda Sandberg, Madelene Degeryd

Mål AHK: Elsa Helle 10, Amila Zuna 3, Pernilla Lundström 2, Lina Svensson 2, Lisa Krantz, Hannah Gärdfors


Utvisningar

KHF: 2
AHK: 8

Straffar

KHF: 1
AHK: 2


Domare: Anna Palmqvist & Michaela Blomgren

Publik: 220

Skrivet av Martin Larsen   
2017-01-06 18:21