Viktig seger för damlaget

Damlaget hemmabesegrade Hallby 28 - 23 (10-11) och tog därmed en mycket viktig seger mot ett Hallby som inför matchen bara låg en poäng bakom Alingsås.

Slutresultatet till trots så var det Hallby som startade matchen bäst. Jönköpingslaget ledde 6-2 och 8-4 innan Alingsås spel började fungera bättre.

- Vi var alldeles för hetsiga och tog konstiga beslut i början. Efter tjugo minuter hade vi blivit lite trötta och orkade inte ta konstiga beslut längre, kändes det som. Då fungerade det bättre, menar hemmatränare Torbjörn Johansson.

Alingsås gick ikapp till 8-8 men kom aldrig förbi i den första halvleken. Halvtidsresultatet skrevs till 10-11. 

Starten av andra halvlek tillhörde Alingsås som omgående gick fram till 14-11. Sarah Zedén satte ett par patenterade projektiler och fick efter det se sig punktmarkerad av gästerna. Även Elsa Helle med fyra spelmål i första halvlek blev punktmarkerad. 

- Vi hade ändå koll på dem bakåt och med dubbelpunkten blev det större ytor på linjen, säger Pernilla Lundström som blev lite av matchvinnare med sina fyra mål sista elva minuterna.

För även om Alingsås lite för ofta var lite för stressade mot det glesa Hallbyförsvaret så blev inspelen till Lundström vapnet som gjorde att Hallbys taktiska grepp inte fungerade. Samtidigt spelade Alingsås bra bakåt och Sofia Sandberg tog många av de kantlägen som Hallby lyckades skapa.

- Skönt att sätta några bollar. Jag har haft en lite tyngre inledning på säsongen, säger Lundström som med sitt sista mål bjöd publiken i Estrad på en knorr runt gästernas målvakt.

- Jag vet inte var den kom ifrån. Det bara blev så, säger Lundström skrattandes.

Segern innebär att Alingsås rycker ifrån det nedre strecket med tre poäng och att Alingsås fortsatt är obesegrade på hemmaplan den här säsongen.

- Att matchen var extra viktig poängmässigt har vi inte fokuserat på och det senaste har vi knappt lagt fokus på vilka vi möter utan koncentrerat oss på vårat eget, och vi är alltid glada när vi vinner, säger tränare Johansson.


Alingsås HK - IF Hallby  28 - 23 (10-11)

Mål AHK: Elsa Helle 9 (4), Pernilla Lundström 5, Lina Svensson 5 (1), Hannah Gärdfors 4, Sarah Zedén 4, Josefin Börjesson

Mål IFH: Kristina Iveljic 6, Hanna Tolstrup 5, Elin Johansson 4, Jenny Larsson (4), Madeleine Schlosser 2, Ebba Johansson, Cornelia Eriksson


Utvisningar

AHK: 5
IFH: 5


Straffar

AHK: 5/5
IFH: 4/4


Domare: Björn Larsson & Markus Sandberg


Publik: ca 120 

Skrivet av Martin Larsen   
2016-11-13 16:14