Inför: Alingsås HK - IF Hallby

I senaste matchen fick Damlaget ordentlig ordning på försvarsspelet och förhoppningsvis kan den insatsen, i kombination med bra anfallsspel, tas med till söndagens hemmamatch mot Hallby.

Trots det fina försvarsspelet blev det förlust senast, borta mot S-hof 16-20. Det innebär att Alingsås fortfarande har fyra poäng, efter sju matcher. Söndagens motståndare Hallby, från Jönköping, är lite av säsongens besvikelse hittills i damernas södra etta. Hallby blev trea i tabellen förra säsongen men har denna säsong bara skrapat ihop tre poäng, en färre än Alingsås. Således en fyrapoängsmatch i Estrad på söndag.

Inför matchen ställde vi några frågor till Alingsås niometare Sarah Zedén.

Vad tar ni med från matchen mot S-hof?

-Det vi kan ta med oss från är den otroliga upphämtningen i slutet av första halvlek. Även försvarsspelet kändes stabilare i jämförelse med tidigare matcher.

Hur känns formen inför söndagens match?

- Det var tungt efter helgens match, men det var bara att komma igen. Med en vecka med träning och finslipning på detaljer tror jag formen kommer vara bra. Förlusten mot S-hof kommer nog snarare fungera som en sporre än något som tynger ner oss.

Vad kan förväntas av laget på söndag?

- Det ni kan förvänta er av laget är en enorm attityd och fight in i det sista. Efter matchen mot Heid fick vi smak för vinst och vi är fast beslutna att sätta tänderna i de två poängen som står på spel.

Intervju: Amila Zuna


Alingsås HK - IF Hallby

Söndag 13 november kl. 13, Estrad Alingsås

Domare: Björn Larsson & Markus Sandberg

 

Skrivet av Martin Larsen   
2016-11-10 11:20