Inför: HK S-hof - Alingsås HK

Med nollan i vinstkolumnen ersatt med en etta tar sig Damlaget på söndag an en svår uppgift. Sävehofs b-lag S-hof på bortaplan.

Förra säsongen slutade HK S-hof på andra plats i södra ettan men fick avstå kvalplatsen till Allsvenskan då SHE-lagen inte får ha sina farmarlag i serien direkt under. Matcherna mot Alingsås under förra säsongen slutade med hemmaseger i Partille 22-15 och oavgjort 20-20 i Alingsås.

Den här säsongen har S-hof inlett desto mer svajigt och bara vunnit tre av sina sex matcher. Övriga förluster. Det innebär att Partillelaget bara är två poäng före Alingsås och att en Alingsåsseger på söndag skulle innebära att lagen byter plats i tabellen.

S-hof kan använda sig av spelare med erfarenhet från SHE, vilket kan innebära att Alingsås ställs mot riktigt duktiga spelare. Som exempel kan nämnas att Isabella Mouratido vaktade målet när S-hofs besegrade Aranäs i förra omgången. Även Hanna Örtorp, som gjorde nio mål mot Aranäs, har spelat i SHE den här säsongen.

Inför matchen i Partille får Elsa Helle ge sin syn på läget i truppen.


Vad tog ni med från matchen mot Heid?

- För det första tar vi med oss ett bra försvarsspel där vi hade tydliga rollfördelningar och sällan blev överspelade. Vi tar också med oss en go känsla av att vi hade kontroll hela matchen trots några dippar.

Hur känns formen inför söndagens bortamatch?

- Förutom några småskavanker här och där så känns alla redo för en ny match. Vinsten i söndags gjorde oss sugna på att ta ännu mer poäng!

Vad kan förväntas av laget på söndag?

- Ett minst lika tufft försvar som senast och som vanligt en hög lagmoral. Vi ger oss aldrig och vi kommer spela vårt bästa tills det att matchen är slut.


Intervju: Amila Zuna


HK S-hof - Alingsås HK

Söndag 6 dec kl 18.00, Partille Arena 

Domare: Anto Dodik & Filip Elmgren

Skrivet av Martin Larsen   
2016-11-03 19:18