Första tvåpoängaren för Damlaget

Damlaget kunde efter vissa problem till slut glida ifrån BK Heid UF målmässigt och ta säsongen första seger i division ett. Matchen hemma i Estrad slutade 29-24 (14-13).

Inledningsvis fick åskådarna i Estrad nog känslan av att Alingsås skulle kunna rycka åt sig en betryggande ledning ganska tidigt. Heid ledde förvisso 1-0 och 2-1 men Alingsås gick fram till 4-2 och 5-3 och hade sedan bud på tremålsledning flera gånger. Sakta men säkert spelade sig dock Heid in i matchen, eller snarare var det Wictoria Gustafsson som sköt Heid in i och kvar i matchen. Gustafsson gjorde sex av Heids åtta första mål. Flera gånger helt på egen hand via skott utifrån. Alingsås startande målvakt Sofia Sandberg fick inte tag på skyttet och byttes efter en kvart ut mot Frida Möllberg. 

Heid hade då tagit sin första ledning, 7-8, sedan ställningen 1-2. Lagen bytte sedan mål under en period men Heid hade en litet grepp fram till 11-12. En riktigt fin period av Elsa Helle kunde dock ge Alingsås halvtidsledning 14-13 efter att Hanna Christensen reducerat på frikast med klockan på 30 minuter. Helle punktmarkerades för övrigt från den 25:e minuten.

Första halvlek lär knappast användas av tränarna som skolbok inför kommande matcher och inget av lagen lyckades egentligen med det kollektiva spelet. Istälet var det nämnda Gustavsson, Helle samt Alingsås vänstersexa Hannah Gärdfors som gladde individuellt. Bra var även gästernas målvakt Therese Lindström

Alingsås testade ett nytt typ av försvarsspel som var lite mer dynamiskt i djupled mot vad vi är vana att se. Något som möjligen ledde till att Heids kollektiva anfall inte fungerade fullt ut.

- Jag tycker att det fungerar bra stundtals men ibland gör vi en liten miss och då är vi inte på plats i nästa situation, säger hemmatränare Torbjörn Johansson om försvarsspelet.

- Jag är nöjd med två poäng men tycker kanske inte att något fungerade fullt ut idag, fortsätter han.

Heid fortsatte punktmarkeringen av Elsa Helle i starten av den andra halvleken, vilket gav utrymme för Sarah Zedéns skytte. Sarah hade blandad framgång men slutade inte att skjuta och hennes fyra mål i andra halvlek var en bidragande orsak till Alingsås under matchens sista elva minuter kunde göra 6-2 och därmed gå från osäkra 23-22 till seger 29-24. Bidragande var även Lina Svenssons genombrott mot det på grund av punktmarkeringen glesa Heidförsvaret, och Pernilla Lundströms två raka viljemål som gav 25 och 26-22 och beseglade Heids öde. Glömmas ska inte heller sjumålsskytten Hannah Gärdfors individulla skicklighet på kanten

- Förutom att jag missade två frilägen när vi kunde gå ifrån (vid ställningen 19-16) så är jag väldigt nöjd med min insats. Det kändes som att vi hade kontroll på matchen och det var en stor skillnad från senaste matcherna när det  känts mer osäkert, säger Gärdfors som belönades med priset som bästa hemmaspelare.

Segern innebär att Alingsås fortsatt är obesegade på hemmaplan och tar ett litet kliv uppåt i tabellen. Nu med fyra lag bakom sig.

 

Alingsås HK - BK Heid UF  29 - 24 (14-13)

Mål AHK: Elsa Helle 8 (1), Hannah Gärdfors 7, Sarah Zedén 5, Lina Svensson 4 (1), Pernilla Lundström 3, Josefin Börjesson 2

Mål BKH: Wictoria Gustafsson 11, Hanna Christensen 5, Andrea Dellenhed 3, Rebecka Svedberg (2), Weronika Kuleta 2, Jennifer Harbeck


Målvakter

AHK: Sofia Sandberg 2/11 =18 % + 0/1 straff, Frida Möllberg 5/18 = 28% + 0/1 straff

BKH: Therese Lindberg 12/39 = 31 % + 0/2 straffar


Utvisningar

AHK: 5

BKH: 1

Straffar

AHK: 2/2

BKH: 2/3


Bästa spelare:

AHK: Hannah Gärdfors

BKH: Wictoria Gustafsson


Domare: Helena Johansson & Elin Svensson

Publik: ca 200

Skrivet av Martin Larsen   
2016-10-30 19:28