Damerna kämpade sig till poäng mot Kropps

Alingsås damer stod för en strålande andra halvlek i hemmamötet med Kroppskultur. Trots underlägen 10-18 i paus så bärgades en poäng via 26-26.

Inledningsvis var det Alingsås mot Kropps duktiga mittnia Lisa Olsson, som stod för allt i anfallsväg hos gästerna. Olsson gjorde sju av gästernas åtta första mål, varav fyra på straff. Redan efter Olssons fjärde mål, Kropps femte, tog Alingsås timeout för att försöka hitta en lösning.

Efter timeouten flyttade Alingsås ut Amila Zuna som center i ett offensivare försvar, för att råda bot på ett lite för lågt stående försvar mot nämnda Lisa Olsson. Alingsås taktista drag fick till följd att övriga spelare hos gästerna fick igång sina fötter och Kropps drog ifrån till ledning 9-4 efter tolv minuter.

Alingsås fick lite bättre flyt i både anfall och försvar under en tiominutersperiod och stundtals såg det ut om att hemmalaget skulle hitta in i matchen. Kropps svarade med en timeout vid ställningen 8-12 och fick önskad effekt. Framförallt höjde sig målvakten Linnea Holmberg till en mycket hög nivå, som resulterade i en räddningsprocent på 50 i halvtid, då resultatet var 10-18.

- Problemet var försvarsspelet. Vi lät dem rinna igenom för ofta och hade inte heller domsluten med oss de gånger vi hann dit, säger Alingsås lagkapten Amila Zuna.

Nämnas ska även att Alingsås från slutet av den första halvleken fick klara sig utan Sarah Zedén som sprang ikapp en fri Kroppsspelare och ganska onödigt satte två händer mot ryggen. Det röda kortet som följde kanske inte var helt fel, men tveklöst hårt dömt.

I den andra halvleken var det lite all in-mentalitet från Alingsås sida. En inställning som resulterade i den del bortkastade bollar men även en höjning av instensiteten såväl i offensiv som defensiv. En punktmarkering av Lisa Olsson störde Kropps anfallsspel och sakta men säkert åt sig Alingsås allt närmare gästerna.

- I halvtid sa vi att vi var tvugna att stänga bakåt, och det lyckades vi med i andra halvlek. Punktmarkeringen var inget vi diskuterade i paus och inte dubbelpunkten heller, säger Amila Zuna.

När Alingsås hade krympt avståndet till två mål så flyttades ytterligare en spelare ut för att punktmarkera en Kroppsspelare. Spelet med punktmarkering höll Kropps till åtta gjorda mål i andra halvlek, och inga gjorda mål sista nio minuterna. Alingsås tog till vara på läget, gjorde matchens fem sista mål och fick till slut med sig en poäng trots det stora underläget i paus.

- Det känns mer som en seger än som en poäng. Riktigt skönt att vi kunde komma ikapp, säger Amila Zuna.

Faktum är att Alingsås fick chansen att avgöra matchen från straffpunkten, men dittills hundraprocentiga Elsa Helle lyckades inte sätta straffen bakom Linnea Holmberg i gästernas mål. Holmberg som då gjorde sin blott tredje räddning i andra halvlek, men en poängräddande sådan. 

 

Alingsås HK - GF Kroppskultur  26 - 26(10-18)

Mål AHK: Elsa Helle 10 (4), Amila Zuna 5, Lina Svensson 3, Moa Thelin 3, Hannah Gärdfors 3, Pernilla Lundström 2

Mål GFK: Lisa Olsson 9 (6), Charlotte Brink 4, Sara Arvidsson 4, Johanna Johansson 4, Sofie Olsson 2, Moa Lorentzon 2, Elin Fransson


Målvakter

AHK: Sofia Sandberg 10/23 = 43 % + 1/5 straffar, Frida Möllberg 0/5 + 0/2 straffar

GFK: Linnea Holmberg 13/35 = 37 % + 1/5 straffar


Utvisningar

AHK: 4

GFK: 2

Straffar

AHK: 4/5

GFK: 6/8


Bästa spelare:

AHK: Hannah Gärdfors

GFK: Lisa Olsson


Domare: Casper Axell & Pontus Axell

Publik: 180

Skrivet av Martin Larsen   
2016-10-16 19:08