En poäng för Damlaget i premiären

Efter en svängig match i Estrad med drömstart för Alingsås och halvtidsledning för Aranäs så delade lagen på poängen via 21-21 (11-12) i premiären av division ett Södra. 

Alingsås visade inga premiärnerver inledningsvis och gjorde 4-0 på fyra minuter mot gästerna från Kungsbacka. En timeout från Aranäs gav förvisso reducering till 5-2 men Alingsås svarade fram till 6-2 efter att Hanna Gärdfors gjort sitt andra mål.

- Bra träff bakåt och tryck i anfallet. Vi var glödheta i sju-åtta minuter, innan deras timeout, säger hemmatränare Torbjörn Johansson.

Aranäs fick via sin timeout stopp på Alingsås flyt och dessutom egen energi via två snabba mål. Gästerna gick på en knapp kvart både ikapp och förbi Alingsås, till 9-12. Alingsås kunde sedan avsluta halvleken något bättre än Aranäs och krympa underläget till 11-12, via mål från Elsa Helle och Moa Thelin.

- I pausen berömde jag tjejerna för deras energi men var kritisk till att vi inte följde matchplanen. Vi hittade inte in till mittsex och gjorde tekniska fel när vi inte stod på de positioner vi borde, säger Johansson.

Alingsås kvitterade omgående på straff i början av andra halvlek och de båda lagen turades sedan om att vara i ledningen fram till matchens slutskede. Aranäs var i ledningen sista gången med knappt fem minuter kvar men Alingsås tog ledningen åter via mål från Sarah Zedén och Moa Thelin.

Med drygt två minuter kvar fick Aranäs ett straffkast, samtidigt som hemmalagets Amila Zuna utvisades. Frida Högrell spikade slutresultatet till 21-21, då inget av lagen lyckade göra mål under de avslutande två minuterna.

- Jag har blandade känslor för resultatet. Vi möter ett bra lag med klar ambition att vinna serien, och då är en poäng bra, men vi kunde vunnit om vi gjort det vi skulle, menar Johansson.

Bland spelarna i hemmalaget märktes främst niomålsskytten Elsa Helle och målvakten Sofia Sandberg, som storspelade i den andra halvleken.

- Sofias spel blir avgörande för poängen. Elsa Helle har en hög högstanivå och kanterna gjorde jobbet idag, summerar Johansson.


Alingsås HK - HK Aranäs  21 - 21 (11-12)

Mål AHK: Elsa Helle 9 (3), Sarah Zedén 4, Moa Thelin 3, Hannah Gärdfors 3, Amila Zuna 2

Mål HKA: Julia Bäckander Blombäck 6, Frida Högrell 5 (5), Sofie Larsson 3, Louise Karlefeldt 2, Sanna Andreasson 2, Jonna Zaman, Elin Lundberg, Sofia Andersson


Utvisningar

AHK: 3

HKA: 0


Straffar

AHK: 3

HKA: 6


Domare: Linnea Karlsson & Jennie Larsson

Publik: 240

Skrivet av Martin Larsen   
2016-09-25 18:13