Damtrupp_2016_red_webb
I bakre raden delar av Damtruppen som är kvar sedan förra säsongen. I främre raden från vänster Josefin Everman, Amila Zuna, Hanna Lerström, Hannah Gärdfors, Elsa Helle och Rebecca Vulevic.
Foto: Maria Remonen 

Sju nya namn klara för Damlaget

Arbetet med att bygga Damtruppen inför kommande säsong går framåt med stormsteg. I dagsläget är sju nya spelare klara för spel i Alingsås, och fler ska tillkomma.

- Det är unga hungriga tjejer som vill vara med på den resa vi påbörjat. Vi har både lyckats spetsa och bredda truppen, säger klubbchef Christer Mårtensson som i samråd med tränare Torbjörn Johansson byggt den nya truppen.

Bland nyförvärven syns främst niometare men även en kantspelare och en mittsexa. Tanken är att den 16 tjejer starka truppen ska kompletteras med ytterligare några spelare, varav en målvakt.

-Vårat primära fokus har varit att ersätta Josefin Tempsch, som lämnar för Skövde HF, och Elin Vikström, som slutar, men en komplett trupp behöver många alternativ på flera positioner, säger Mårtensson.


De nya spelarna är:

Moa Thelin, mittsexa född 1997 från Önnereds HK (ursprungligen från Piteå)

Josefin Everman, niometare född 1998. Egen produkt.

Amila Zuna, niometare född 1994. Tillbaka I Alingsås efter två säsonger i Trollhättan.

Hanna Lerström, niometare född 1997 från Önnered.

Hannah Gärdfors, vänstersexa och niometare född 1994 från Önnered.

Elsa Helle, niometare född 1997 från Skara HF.

Rebecca Vulevic, kantspelare född 1997 från Skövde HF.


Första chansen att se en del av nyförvärven erbjuds redan i helgen under Potatisfestivalen när Damlaget spelar beachhandboll på stora torget på lördag mellan klockan 11 och 13.

Skrivet av Martin Larsen   
2016-06-16 22:14