Josefin_Ahus
Damlaget flyttar till Estrad resten av säsongen.

Inför: Alingsås HK - HK S-hof

I morgon återstartar damernas seriespel efter VM-uppehållet. Samtidigt vänder serien och Alingsås ställs därmed mot S-hof i den nya hemmaarenan Estrad.

Ombyggnationen av Nolhagahallen har startat, vilket innebär att Damlaget nu flyttar in i Estrad resten av säsongen. 2016 års första gäster där bli HK S-hof från Partille som vann hemmamötet mot Alingsås i början av december med 23-15 efter en jämn och målsnål första halvlek, 8-6. S-hof gjorde det matchavgörande rycket i början av den andra halvleken. Bästa målskytt för Alingsås var Josefine Tempsch med fyra mål och enligt tränare Torbjörn Johansson var Alingsås målvakt Sofia Sandberg planens bästa spelare.

En match har spelats i division 1 Södra under uppehållet. Önnerediterna och Åhus delade på poängen. Dessa båda lag har spelat elva matcher och övriga lag har spelat tio. Tabellen har delats upp i tre skikt där Kungälv, Hallby och S-hof gör upp om pallplatserna med 18, 17 och 16 poäng. Bakom dessa lag finns Aranäs och Farmen på 13 respektive 12 poäng. I tabellens sista skikt finns sex lag som tampas om platserna sex till elva, där de två sista platserna innebär degradering och plats nio leder till kvalspel. 

Åhus, som alltså har en match mer spelad, ligger på sjätteplatsen med nio poäng och följs av Somby/Skövde på åtta och Alingsås med sex poäng. Önnerediterna har kvalplatsen med fem poäng. Heid och Lidköping ligger på nedflyttningsplats med fyra poäng vardera.

Således skiljer fem poäng mellan plats sex och elva men resultaten under serien första halva har visat att dessa sex lag kan slå varandra inbördes, oavsett placering.

 

Onsdag 6/1

Alingsås HK - HK S-hof

Estrad Alingsås kl. 16.15

Domare: Jasna Kliko & Mia Lindén

Skrivet av Martin Larsen   
2016-01-05 12:48