Josefin_Ahus
Josefin Börjesson i kamp med en Åhusförsvarare.                                   Foto: Martin Larsen

Uddamålsförlust för Damlaget

Det blev en sur uddamålsförlust 20 - 21 (10-12) för Damlaget i hemmamötet med Åhus. Små marginaler på slutet gjorde att skånskorna kunde ta med sig två poäng hem.

- Hade det varit en bortamatch så hade det inte varit någon rolig bussresa hem. Det här var riktigt surt, säger Josefine Tempsch som för dagen agerade lagledare på grund av den muskelskada i knäet som hon ådrog sig tidigt i bortamötet med Farmen.

En sur förlust, enligt Tempsch, främst på grund av att Alingsås hade spelet men inte lyckades träffa målet tillräckligt ofta. Detta i kombination med en mängd tekniska fel, främst i den första halvleken, gjorde att Alingsås inte hade tillräckligt många avslut för att kunna dra ifrån i målprotokollet.

Inledningsvis bjöd även gästande Åhus på en mängd tekniska fel då de ofta försökte spela ett kontringsspel som de inte riktigt behärskade. Alingsås missade istället de korta passningarna och hade en rad misslyckade inspel till mittsex, där Åhus kunde erövra bollen.

Första kvarten var Åhus målmässigt bäst och det var just de många stulna inspelen som gav Åhus möjligheten att dra ifrån till ledning 7-4. Ändå valde Åhusledningen att ställa om till ett offensivare försvar, efter en kortare tids punktmarkering av Lina Svensson. Den nya försvarsstrategin gav Alingsås strörre luckor både för inspel och skytte och hemmalaget var ikapp vid 7-7. Störst framgång under denna period hade Josefin Börjesson som gjrode ett bra inhopp med både mål och assist. Lagen bytte sedan ledning några gånger innan halvtidsvilan, där Åhus ledde 12-10.

- Vi har förstått spelet nu men timingen sitter inte ännu. Det var flera gånger som vi borde kunnat gå upp och skjuta men passningen sitter lite bakom, kommenterar Tempsch de många tekniska felen i första halvlek.

Den andra halvleken blev spelmässigt bättre men det var Åhus som fortsatte att föra matchen. Trots färre tekniska fel hade Alingsås fortfarande svårt att träffa målet och Christine Brorsson i Åhusmålet sattes aldrig på riktigt prov. Strålande var däremot Sofia Sandberg som tog sexton skott och vann målvaktsmatchen stort.

Åhus hade 10-14 tidigt i andra halvlek och Alingsås jagade ikapp till 16-16 efter 45 minuter. Hemmalaget kom dock aldrig förbi och 17-17 var sista gången ställningen var lika. Alingsås sista avslut räddades fint av Brorsson och Sandberg räddade Åhus sista skott med tio sekunder kvar. Dessvärre gick bollen med bara en decimeters marginal över långlinjen istället för kortlinjen och Alingsås gick därmed miste om en sista chans till kvittering.

- Bakåt saknar vi Pernilla Lundström som trea. När hon kommer tillbaka så kommer vi hitta mer rätt bakåt. Jag själv hoppas vara tillbaka i nästa match, säger Josefine Tempsch

Oavgjort hade kanske varit det mest rättvisa resultatet men Åhus var lite bättre spelmässigt och hade framförallt en högre procent av skotten på mål. Alingsås försvar blev stundtals alldeles för glest och det utnyttjade gästerna. En tung förlust för hemmatjejerna då Åhus definitivt är ett av lagen att slå i den undre halvan av tabellen.


Alingsås HK - Åhus Handboll 20 - 21 (10-12)

Mål AHK: Lina Svensson 7 (3), Sarah Zedén 6, Ida Repsgård 2, Johanna Rist 2, Josefin Börjesson 2, Amanda Ekberg

Mål Åhus: Matilda Håkansson 6, Amanda Holm 3, Linn Cederberg 3, Maya Cederberg 2, Olivia Wilsson 2, Elena Persson 2, Erika Petersen 2, Hanna Wandås


Målvakter:

AHK: Sofia Sandberg 16/37 = 43 %

Åhus: Christine Brorsson 9/26 = 35 % + 0/3 straffar, Matilda Schnorrenberger 0/1 straff


Utvisningar:

AHK: 3

Åhus: 1


Bästa spelare:

AHK: Sofia Sandberg

Åhus: Christine Brorsson


Domare: Jasna Kliko och Mia Lindén

Skrivet av Martin Larsen   
2015-10-11 16:53