Bortaseger för AHK dam

Damlaget är fortfarande med i kampen om uppflyttning till division 1. Detta via 25 - 30 (12-13) borta mot Göteborg Finest.

Göteborgslaget ligger förvisso långt ner i tabellen men enligt damtränare Torbjörn Johansson var det inget skräpgäng som stod för motståndet i dag.

- De ställde ett riktigt starkt lag på banan och om de fortsätter att spela med den uppställningen så kan flera lag få problem på bortaplan, säger han.

Den för dagen starka hemmauppställningen gick ifrån Alingsås med tre mål i den första halvleken. Gästerna bet dock ihop och kunde gå förbi till ledning 13-12 i halvtid, och släppte sedan aldrig ledningen.

- Vi är bra både framåt och bakåt och gör en bra insats överlag. En riktig kämpainsats där vi inte fick med oss alls så många domslut som vi borde fått men vi kom överrens om att strunta i bedömningsnivån, säger Johansson.

Alingsås fick fyra utvisningar och en rad straffar mot sig. Hemmalaget spelade med full uppställning hela matchen och Alingsås fick aldrig kliva fram till sjumeterslinjen.

- Främst är det Pernilla (Lundström) som drabbas. Hon gör det väldigt bra på linjen men ska även ha med sig flera straffar och utvisningar i de lägena hon missar, säger Torbjörn Johansson.

I den andra halvleken testade Göteborg en punktmarkering på åttamålsskytten Sarah Zedén men det gav bara Alingsås större ytor, enligt Johansson.

- Sarah var klinisk i dag och satte åtta av nio skott. När de sedan punktar henne så kan Lina Svensson styra upp spelet och ge oss rätt ytor, så deras drag spelade oss rakt i händerna denna gång. 

 

Göteborg Finest - Alingsås 25 - 30 (12-13)

Mål AHK: Josefine Tempsch 8, Sarah Zedén 8, Pernilla Lundström 5, Elin Vikström 4, Lina Svensson 2, Mikaela Hansson, Malin Andersson, Amanda Ekberg

Skrivet av Martin Larsen   
2015-01-24 19:35