Uppryckning - men förlust för damlaget

Det blev en ny förlust för Damlaget mot Aranäs, men jämfört med förra omgångens överkörning så var dagens förlust med 21 - 18 (11-7) ett fall framåt.

- I dag tycker jag att vi kunde varit värda en poäng. Resultatet åsidosatt så är jag nöjd med vår prestation, säger Totrbjörn Johansson om AHK:s insats.

Gästande Alingsås kom till spel utan skadade Ellen Forsberg och bortresta Josefine Tempsch. Avbräck som kanske bordet inneburit större förlustsiffror än de tre mål som skiljde. Istället var det några taktiska förändringar jämfört med senaste mötet som gjorde matchen jämnare.

- Vi valde att ligga lägre i försvaret och lät Aranäs skjuta mer. Förra matchen lyckade de med allt och vi med inget. Nu hade vi fler räddningar bakåt och bättre utdelning framåt, säger Johansson.

Även om Alingsås var det jagande laget hela matchen så fanns möjligheten till poäng under den andra halvleken. Dessvärre drabbades Alingsås i det skedet av ett par utvisningar och Aranäs kunde avgöra matchen.

Alingsås har nu fem poäng upp till andra och tredje plats i tabellen. Om serieledande ÖHK Göteborg vinner sin hängmatch så är avståndet till första plats åtta poäng.

Målskyttar AHK: Pernilla Lundström 7, Sarah Zedén 4, Malin Andersson 2, Lina Svensson 2 (1), Elin Vikström 2, Amanda Ekberg 1. 

Skrivet av Martin Larsen   
2014-12-22 00:04