Dam_GbgF_besk_webb

20 plusmål för damlaget

Stängt bakåt har blivit damlagets melodi i de senaste matcherna. I förra matchen stannade motståndet på tio gjorda mål, och i dag lyckades Göteborg Finest bara få in elva bollar bakom Sofia Sandberg i AHK-målet. Alingsås gjorde 31 mål och således skrevs segersiffrorna till 31 - 11 (14-5)

Gästande Göteborg Finest hade inte mycket att sätta emot i matchen mot Alingsås, som spelades i Estrad. Trots de få gjorda målen så var ändå gästerna bättre i sin offensiv än i defensiven. Ett mycket bra Alingsåsförsvar och en formtoppad Sofia Sandberg såg dock till att inte släppa fler än åtta spelmål förbi sig.

- Det här är ytterligare en match som bara är att bocka av men jag tycker vi visar bra inställning och är på plats hela tiden. Annars kan det vara lätt att strunta i att hela tiden göra jobbet i en sådan här match, säger assisterande tränare Niklas Lagerström.

I anfallsspelet visade Alingsås upp en bra variation mellan skytte och genombrott, och fick även med sexmetarna i spelet. De många vunna bollarna i försvaret gav omställningar och en stor del av Alingsås mål gjordes genom precist skytte i andrafasen.

- Vi gör det bra bakåt nästan hela tiden och de gånger vi väljer fel så finns ofta Sofia bakom och räddar situationen, säger Lagerström.

Just Sofia Sandbergs räddningar och fina utkast var anledningen till att Alingsås under slutskedet av matchen kunde springa sönder motståndet, och inte sällan var Elin Vikström exekutor i kontringsspelet.

I Alingsås nästa match väntar jumbon Varberg på bortaplan innan höstsäsongen avslutas med den viktiga hemmamatchen mot toppkonkurrenten Aranäs.


Alingsås - Göteborg Finest  30 - 11 (14-5)


Mål AHK: Elin Vikström 9, Lina Svensson 8 (4), Sarah Zedén 5, Jsefine Tempsch 3, Amanda Ekberg 2, Lisa Krantz, Malin Andersson, Pernilla Lundström, Ellen Forsberg

Mål Gbg: Caroline Pekkanen 4, Emma Landermark 3, Malin Granath 3 (3), Sofia Ljungqvist 1


Utvisningar:

AHK: 4
Gbg: 1


Domare: Thomas Corriere och Patrik Fröman 

Skrivet av Martin Larsen   
2014-11-23 15:37