Premiärseger för damlaget

Alingsås HK:s damlag spelade idag sin seriepremiär, och det började på bästa sätt, i alla fall resultatmässigt. På bortaplan mot IK Baltichov stod AHK-damerna efter 60 minuter som segrare med 17–13 efter 9–9 i paus.

– Till slut var det vårt försvarsspel som fällde avgörandet, säger tränaren Torbjörn Johansson.Seriepremiär innebär allt som oftast att man frågar sig lite på förhand var man egentligen står. AHK-damerna visade idag att man är väl framme vad gäller försvarsspel medan det finns mer att hämta i offensiven.

– Det är vårt försvarsspel som avgör idag. Vi hade svårt att göra mål, men Baltichov hade ännu svårare, säger Torbjörn Johansson efter matchen.

13 insläppta mål på sextio minuter, och bara fyra i den andra halvleken vittnar tydligt om att det var defensiven som gällde idag.

– Vi har det kämpigt framåt och det som fungerade på försäsongen fungerade inte idag. Elin Vikström och Pernilla Lundström kommer ändå undan betyg godkänt betyg.

Bakåt var det bättre och bäst var målvakten Klara Forsberg.

– Klara tillsammans med vårt försvar var den stora skillnaden idag. Vill även nämna Liza Krantz (född 1996) som kom in på högertvåan och löste den uppgiften riktigt bra.

IK Baltichov – Alingsås HK 13–17 (9–9)

AHK: Lina Svensson 6 (3), Elin Vikström 5, Liza Krantz, Malin Andersson, Emma Eliasson, Pernilla Lundström, Ellen Forsberg, Klara Forsberg. 
Skrivet av Martin Johansson   
2014-09-18 21:38